Güntekin Onay

Güntekin Onay

gonay@gazetevatan.com

Konsantrasyon ve arzu farkı

Haberin Devamı


FUTBOLDA taktik, teknik ve fiziksel güçten bile daha önemli bir faktör var. Kazanma arzusu...

-F.BAHÇE maçın başlama düdüğü ile birlikte kazanma arzusunu ve kararlılığını sahaya yansıttı. Bu da aradaki farkı ortaya koydu. Trabzonspor’a istediklerini yapma fırsatını vermeyen, baskı yapan bir F.Bahçe vardı. İlk yarıda rakibinden her hattıyla üstün olan sarı-lacivertliler sahanın en iyi oyuncusu Cristian’ın golüyle kendisi açısından büyük önem taşıyan golü buldu.

-BU gol neden önemliydi? Çünkü ilk yarıdaki yüksek tempo ile skoru bulmak F.Bahçe açısından 2. yarı sorun yaratabilirdi. Klasik bir F.Bahçe anlayışıyla Kadıköy’de ilk yarı golü bulup ikinci yarıda daha fazla savunma güvenliği ile ve değişikliklerle skoru koruma düşüncesi yine sahadaydı.

ZORU BAŞARABİLİR

-Arkadaşlarına yardımlaşma anlamında ayak uyduramayan Sow, Cristian’ın harika pasıyla yine asli görevini yaptı. 2-0’ın hemen ardından Serkan’ın kaçırdığı net fırsat Trabzonspor’u tekrar maça ortak edebilirdi.

-ORTA alanda Colman kötü günündeydi. Zokora pasifti. Burak sadece savunma arkasına atılacak top kovalayan oyuncu kimliğinden sıyrılmalı. Pas kalitesini ve bilgisini arttırmalı. Ancak Trabzon’un potansiyelini sahaya yansıtamamasının asıl nedeni F.Bahçe’nin kararlılığı ve etkin presiydi. İkili mücadelelerin değerini bu kadar iyi bilen, kademeli olarak savunmada çok iyi yardımlaşan ve Alex-Cristian-Emre ile iyi pas yapan F.Bahçe kazanmayı fazlasıyla hakeden bir futbol ortaya koydu.

-BU yüksek mücadele gücü, tempo ve kararlılık Trabzon’u yenmek için yeterli oldu. Eksik olan tek şey böyle bir oyunun karşılığı olan gol pozisyonu sayısının azlığıydı. Antalya maçından sonra “F.Bahçe süper finale hazır” başlığı atmıştım. Dün bunu sahada net bir şekilde gördük. Bu görüntü devam ederse sarı-lacivertliler zoru başarabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR