Güntekin Onay

Güntekin Onay

gonay@gazetevatan.com

Karaman’dan 60’ların futbolu

Haberin Devamı

LİGDEKİ durumunu bilmeyen birisi dün akşamki maçı izlese Manisa’nın 1 puana çok ihtiyacı olduğunu düşünür. Küme düşme tehlikesi olsa bu oyun anlayışına saygı gösterilebilir. Ama bu kadar rahat konumda olan bir takımın bu kadar negatif bir futbol oynamasına çok şaşırdım. 11 kişiyle savunma yapan, ‘0’ risk alan, sadece rakibin oynamasını engelllemek isteyen süper-defansif bir Manisa vardı özellikle de ilk yarıda.

BUNUN karşılığında rakibin tuzağına düşmemek için risk almayan ve stoperleri orta alana çıkarmayan da bir Beşiktaş izledik. 11’e 5 veya 11’e 4 hücum yaparsanız yani risk almazsanız bu tip takımlara karşı da gol atma şansınız ya olağanüstü bir beceriye ya da bir duran topa kalır. Beşiktaş bunu yaptı.

HAL böyle olunca da ortaya çekilmez, sıkıcı hatta rezil bir maç çıktı. Sakatlıktan çıkan ve hafta boyunca antrenman yapmayan Guti’nin son derece kötü oyunu da Beşiktaş’ın oyun kurmasını engelledi. İlk 60 dakikanın ardından maçın devamı artık Schuster’in yapacağı değişikliklere kaldı. 65’te ilk hamle Hikmet Karaman’dan geldi. Kahe’yi oyuna alıp biraz daha hücumu düşünen Karaman’dan sonra Schuster de Quaresma’yı oyuna aldı. Ancak çıkması gereken kötü gününde olan Guti’ydi. Ernst’in 90+3’te Guti’nin yerine oyuna girmesi anlamsızdı.

MANTALİTE YÜZÜNDEN

SON 15 dakikada baskısını arttıran Beşiktaş’ta dikkat çeken şey hücum bölgesindeki oyuncuların yardımlaşmasının da iyi olmamasıydı. Bireysellik siyah-beyazlıların hücumlarını da olumsuz etkiledi. Bobo’nun kaçırdığı 2 %100 gol pozisyonu Beşiktaş’ın golü bulmasını engellerken Manisa, Rüştü’yü tehdit edecek tek bir ciddi girişimde bile bulunamadı.

BEŞİKTAŞ’TA Ferrari hemen hemen 0 hata ile oynarken sonradan giren Q7 oyuna hareket getirdi. Hikmet Karaman saygı duyduğumuz ve kendini geliştirmek için çok çaba harcayan bir teknik adam.

Puansız aldığı Manisa’yı buralara getirmiş olması da çok büyük başarı. Buraya kadar tamam. Ancak izin gününde Arsenal-Barcelona maçını izlemek için Londra’ya gidecek kadar bu işe meraklı, takımını Barça’nın maçına götürmek isteyecek kadar heyecanlı bir hoca neden böyle bir futbol anlayışını tercih ediyor. Anlamak mümkün değil. Bu kadar kötü bir maç izlediysek bunda ev sahibi ekibin mantalitesinin rolü büyüktü..

DİĞER YENİ YAZILAR