Tıpkı Güiza gibi sadece 1 sezon patlama yapması, onun
üzerindeki en büyük soru işareti ama..
GEÇEN sezonki Sow harika bir transfer. Lille’in şampiyon olduğu sezon, 25 gollük süper bir performansla sonuçlanmıştı. Bu sezon gözler doğal olarak hep Sow’un üstündeydi. Açıkçası bu sezon beklenenin uzağında kalması hayâl kırıklığı yarattı. Süper performans gösteren Sow, Rennes’de oynarken de ilk 11 oyuncusu değildi. İstatistiksel olarak da doyuruculuktan uzaktı. Neden bunun üstünde duruyorum?
ÇÜNKÜ 2010-11’deki Sow, Avrupa’nın her üst düzey takımında oynayabilecek bir çizgideyken diğer sezonlarının bu paralelde olmadığını görüyoruz. Geçen sezonki Sow alıp götürür, F.Bahçe’yi uçurur. Türkiye’de bu kadar atletik bir oyuncu şu anda yok. Savunmaların sevmeyeceği bir tipte, hareketli, hızlı ve fırsatçı. Havadan hakimiyet kuracak bir tipte oyuncu değil ama fırsat yakalarsa kafayla da becerisi var. Sağ ayaklı ama gerektiğinde sol ayağını da devreye sokabiliyor. Ani dönüşleri rakip stoperleri şaşırtıyor.
BÜYÜK CESARET
F.BAHÇE, Arsenal ve Liverpool gibi kulüplerin de transferini düşündüğü Avrupa pazarında adından söz ettiren önemli bir oyuncuyu aldı. Sanıyorum Niang ve Dia gibi Senegalli diğer oyuncuların olumlu referansı bunda etkin rol oynadı. Bienvenu’den sonra Sow kesinlikle ilaç gibi gelecektir.
İKİ tane soru işareti var. İlki 25 gollük performansı sürdürülebilir mi? Çünkü ondan bir önceki sezon 3 gol atmıştı. Ayrıca Güiza’nın da gol kralı olduğu ve patlama yaptığı tek bir sezonu vardı. 2.’si ise Afrika kökenli oyuncuların devamlılılk problemi.
NIANG tecrübeli ve profesyonellik anlayışı üstü düzey bir oyuncuydu. Onun dışında gelen Afrikalılar, iniş-çıkışlar yaşayabiliyor. Uyum sorunu yaşamazsa ve burada mutlu olursa, başarısız olacağına inanmak biraz zor.
AFRİKA Kupası’ndan (ilk 4’e girerlerse) geç dönecek olması bir dezavantaj bu yüzden uyumu biraz zamana alabilir. Çünkü farklı bir ülkeye bambaşka bir ortama gelecek. 26 yaşında önemli bir forvet oyuncusu olan Sow’u heyecanla bekliyorum. Külübün bu belirsiz tablo içerisinde 50 milyon TL’yi aşan böyle bir maliyete girmesi ise büyük cesaret. Ancak sportif açıdan bakarsak sahada futbol severleri heyecanlandıracak bir oyuncu..
İlaç olacağı kesin
Haberin Devamı

