Güntekin Onay

Güntekin Onay

gonay@gazetevatan.com

7 maç sonra Avrupa’da evinde kazanan F.Bahçe artık nasıl oynamalı?

Haberin Devamı

F.Bahçe, 90 dakika boyunca mücadelenin kontrolünü eline almadan maçı kazandı.

HERKESİN futbol görüşü ve yorumu farklı olabilir. Aykut Kocaman, savunma güvenliğinden ödün vermeden Limassol karşısında bile sonuç odaklı bir futbol oynatmayı tercih ediyor.

Böyle bir takım karşısında oyunun büyük bölümünü kendi yarı sahasında bekleyerek geçirmeyi, bir zaafiyet olarak görmüyor. Halbuki F.Bahçe, daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip.

F.BAHÇE’NİN rakip ceza sahasına her gidişi büyük tehlike yarattı. Her gidişi pozisyon oldu. Ancak kaliteli takımlar bu anlayışı çok zorlayacaktır. Kocaman daha fazla önde oynayan, baskılı ve saldırgan bir F.Bahçe yaratma üzerine daha fazla çalışmalı. Mücadele, skor, savunma disiplini ve özellikle de Sow dün gecenin ön plarna çıkan unsurlarıydı. Genel oyun mentalitesi ise şaşırtıcıydı.

2-0’lık F.Bahçe galibiyetiyle biten maç hakkındaki değerlendirmeniz?

SOW VAR AMA ŞOV YOK

“Senegalli futbolcu bu yıl çok formda. Attığı gol de mükemmeldi. Aykut Kocaman daha fazla önde oynayan, baskılı ve saldırgan bir F.Bahçe yaratma üzerine daha fazla çalışmalı.”

F.BAHÇE Limassol karşısında beklendiği gibi rahat bir galibiyet aldı. Çünkü rakibin kalitesi ve çapı belli. Yıllık bütçesi 3,5 milyon Euro olan bir takımdan söz ediyoruz. F.Bahçe’nin bir oyuncusunun maaşı karşı takımın yıllık bütçesine bedel. Genel anlamda F.Bahçe’nin hücum üstünlüğünü net bir şekilde eline geçirmeden rakibin yaptığı hataları değerlendirmeye yönelik bir anlıyışla oynadığını söyleyebiliriz. Özellikle Limassol 10 kişi kalana kadarki görüntü böyleydi.

PUAN MAÇIYDI

SAVUNMADA sağlam duran, çok adamla pozisyon alan F.Bahçe , kendi sahasında oynamasına rağmen duran toplarla ve kontralarla gol aradı. Ve ilk 60 dakika çok da fazla pozisyon üretmemesine rağmen 2-0’ı buldu. Özellikle Sow’un attığı gol mükemmeldi. Senegalli, bu yıl çok formda. Hücumda yaptıkları takım için çok değerli. Limassol 10 kişi kaldıktan sonra kaçan net fırsatlar var. Ancak ilginçtir ki konuk takım 10 kişi kalmasına rağmen F.Bahçe’nin üstüne gitmeye devam etti. Ceza sahasına kadar geldiler ancak çok kaliteli ayakları olmadığı için oradan sonra etkili olamadılar. Bu bir puan maçıydı ve F.Bahçe 3 puanı alarak grup liderliğine ve yoluna devam etti. Sarı-lacivertliler için Yobo ve Meireles’in problemsiz dönüşleri de büyük bir kazanç.

Sarı-lacivertlilerin gruptan lider çıkma şansı sizce nedir?

MÖNCHENGLADBACH’IN Marsilya ile oynadığı maçtan çıkabilecek en kötü sonuçlar, M’gladbach’ın kazanması ya da karşılaşmanın berabere bitmesiydi. Ve bu maç 2-2 beraberlikle sona erdi. Eğer Alman ekibi kaybetseydi, grubun son maçında F.Bahçe’yi Kadıköy’de 2 veya daha farklı bir skorla yenmesi gerekecekti. Fakat şu an M’gladbach yeniden umutlandı. Şimdi F.Bahçe’nin kaderi kendi elinde. Bir sonraki maçta Marsilya’dan puan alıp M’gladbach’ı yenerlerse grubu lider tamamlayacaklar.

Sow’dan 6 maçta 4 gol

Moussa Sow, F.Bahçe formasıyla son 6 resmi maçında 4 gol attı. Beşiktaş’a ve Bursaspor’a 1’er gol attıktan sonra Limassol maçında sessiz kalan Senegalli yıldız Antalya ağlarını da havalandırmayı başarmıştı. Akhisar’a da gol atamayan Sow dünü ise boş geçmedi.

DİĞER YENİ YAZILAR