Sonu iyi oldu

Rahşan Hanım'ın muhalefeti de dağıttığı tesbiti, aslında olumlu bir gelişmeyi vurguluyor...

Haberin Devamı

Rahşan Hanım'ın muhalefeti de dağıttığı tesbiti, aslında olumlu bir gelişmeyi vurguluyor.

Rahşan Ecevit böyle olsun istememişti elbet. Ama onun niyeti ile eyleminin sonuçları arasında uçurumlar oluşması kaide gibidir.

Hatırlayın; cezaevinde dünyaya gelen bir bebeğe acıdığı için önayak olduğu aftan sonunda hırsızlar, uğursuzlar, caniler, ırz düşmanları yararlanmıştı.

Şimdi de AKP'ye karşı birleştirmek istediği partiler darmadağın oldu.

Muhalefetin sağlı sollu tüm partileri Rahşan Hanım sayesinde "olmaz" ı keşfettiler. Fena mı oldu? Hayır; bu sayede belki daha gerçekçi bir yol haritası çizeceklerdir.

AKP'nin rejim için tehlike doğurduğuna inanan DYP ve ANAP seçmenleri de var. CHP lideri Baykal dün onları hedef aldı.

DYP ve ANAP'ı AKP'nin ideolojik hegemonyasına girmekle suçladı.

Haçlı Seferi derlerdi
Baykal'a göre bu iki parti ve liderleri, iktidar partisi gibi "tarikat ve cemaatlerden beslendikleri için" cumhuriyetin tehlikede olduğunu söyleyemiyorlar.

CHP yönetimi, bu "maden" in verimli olacağına inanıyor. Merkez sağın "cumhuriyet tehlikededir" diyebilen Kâmran İnan ve Sümer Oral gibi lekesiz isimleri ile Baykal'ın temasta olduğu, bu kişileri CHP listelerinden aday gösterebileceği haberleri geliyor.

Rahşan Hanım'ın kurmaya çalıştığı cephenin AKP'de safları sıklaştıracağını DYP ve ANAP liderleri isabetle görmüşlerdir.

Gerçekten de İslamcı politikaları nedeniyle iktidara karşı şekillendirilecek bir cephe hareketi hemen "Haçlı Seferi" diye damgalanabilir ve AKP bundan hak etmediği bir kazancı devşirebilirdi.

DYP lideri Ağar siyaset yapmayı çabuk öğrendi. Dün Rahşan Ecevit'e "olmaz" derken, sürekli rejim tehlikesi varmış gibi bir bakış açısına katılmadıklarını anlattı.

Ne amaç taşıyor bu?

Sağ ve sol ayrı ayrı...
Ağar, AKP'ye kaptırdığı eski seçmenlerini rencide etmemeye çalışıyor. Çünkü seçimi iktidarın ekonomideki performansı yönlendirecektir. Mücadeleyi laikliğe odaklamak, AKP'yi geçim sıkıntısı ve işsizlik gibi ekonomik başarısızlıkların kayıplarından koruyacak psikolojik etkiler yaratabilir.

Rahşan Hanım kendi hesabına başarısız olsa da siyasi yaşamın boş hayallerden kurtarılmasına yardımcı olarak faydalı oldu.

Bu ülkede 4 milyonu aşkın insan iş bekliyor. 4,5 milyon insan asgari ücretle yaşamaya savaşıyor. İş bekleyen kitleye her yıl 700 bin genç insan ekleniyor.

Siyasetçiler elbette cumhuriyetin temel değerlerini savunma görevlerini ihmal etmeyeceklerdir. Ama herkesin ekonomik gelişmeye zarar vermeme sorumluluğu vardır.

Rahşan Hanım başarılı olsaydı AKP yüceltilecekti. Şimdi herkes şunu öğrendi:

Siyaset çok bölünmüştür ve laik cumhuriyeti korumak için bu dağınıklık giderilmelidir.
Ama çare, merkez sağın ve merkez solun kendi kanatlarında ayrı ayrı bütünleşme aramasıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR