Şehit mezarındaki gelinlik!

Geçen Cuma günü VATAN’ın birinci sayfasında Kuzey Irak’ın Zap bölgesindeki çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer’in vasiyeti toplumun yüreğini bir kez daha kanattı.

Şehidimiz 9 günlük evlilik izninin bitmesine 2 gün kala birliğinden geri çağrılmış, bir hafta önce evlendiği eşine söylediği “şehit olursam gelinliğini mezarıma ört” vasiyeti yerine getirilmişti.

Türk askeri Güneydoğu’da, Kuzey Irak’ta, Kuzey Suriye’de, Hatay’ın bitişiği İdlib’de PKK terör örgütü ile karşı karşıya.

Geçtiğimiz Pazar günü de Van Başkale’de 1 askerimiz şehit oldu, 2’si yaralandı.

Suriye ve Irak’taki PYD-Barzani yayılması bize zarar vermesin diye İdlib’deyiz, bu kez Suriye Hükümeti Türkiye’yi “saldırganlıkla” suçluyor ve TSK’nın topraklarını derhal terk etmesini istiyor.

Bu durumda Suriye ile çatışma başlarsa, işin içine Rusya da girmeyecek mi? Durum çok zor görünüyor.

Bunları ABD yaşıyor olsaydı acaba sebep olanlara nasıl bir fatura ödetirdi?

Tebrik ediyor

Onun desteğiyle güçlenen PKK Suriye sınırımızın bitişiğine bayraklarını çekiyor, Öcalan posterleriyle gösteriler yapıyor.

Haberin Devamı

Son olarak PKK-PYD ile birlikte Rakka’yı “DEAŞ’tan temizleme” operasyonunu da kolayca!! hallettiler ve “PYD ile PKK farklıdır, biz PYD’yle müttefikiz” dedikleri PYD’liler ellerinde PKK bayrakları ve Apo posterleriyle bir gösteri daha yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise “Rakka’yı DEAŞ’tan aldıkları için” PKK-PYD’yi tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’yi kast ederek “Lafa geldiğinde PKK terör örgütüdür diyorsun, bunu nasıl izah edeceksin” sözlerinden sonra ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Rakka’daki poster için “kınıyoruz” dedi.

Hangi istikrar?

Aynı sırada ABD Ankara Büyükelçiliği’nin “PKK terör örgütü listesinde. ABD Hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır” açıklamasını duyduk.

Tabloya bakınca, ABD Dışişleri PKK’yı tebrik ederken, Pentagon ve Büyükelçiliğin tam aksini söyler gibi yaptığı görülüyor.

ABD Hükümeti acaba “hangi terörizme karşı ve kimlerin istikrarı için” Türkiye ile yakın çalışmaktadır?

Haberin Devamı

Türkiye, Güneydoğu Anadolu’da PKK terörü altındayken, her gün şehitler verirken Amerika’dan terörizme karşı bir destek görmedik. Irak ve Suriye karmakarışık oldu, her ikisinin kuzeyi Türkiye için daha büyük tehlike haline geldi.

Barzani’nin yanında!

“Rakka’yı alınca Araplar’a vereceğiz, PYD çıkacak, verdiğimiz silahları da iade edecek” dediler, PYD Rakka’da bayram yapıyor.

Irak ordusu Kerkük’ü Barzani’den alırken Arizona Senatörü John Mc Cain Irak ordusuna “Kerkük yakınlarındaki peşmerge güçlerinin bulunduğu noktalara ilerlemeyi durdurun” çağrısı yaptı.

ABD ne kadar örtmeye çalışsa da “Irak’ta Barzani’nin, Suriye’de PYD-PKK’nın yanında olduğunu” gizlemeyi başaramıyor.

Amacı bölgesel istikrarı korumak mı, yoksa bölgeyi istediği şekle sokmak mı, önemli olan bu sorunun cevabıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR