Olağanüstü hal tablosu!

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK terör örgütünün kanlı saldırılarını ve sonuçlarını açıklıyor, ülkenin durumu sınır ötemizde olanlardan farksız hale geldi. Olayları duyup da tepkisiz kalmak, normal yaşamı sürdürmeye çalışmak imkansız.

Sadece 17 Ağustos için yapılan açıklamada “PKK tarafından kesilen sayısız karayolu, kimlik kontrolleri, yakılan otobüsler, yaralanan veya hayatını kaybeden askerler, siviller, köy korucuları” vardı.

18 Ağustos Salı günü Lice’de PKK ile çıkan çatışmada 4 asker yaralandı ve bunlardan biri kurtarılamayarak şehit oldu.

Yasak bölgeler

Diyarbakır Valiliği Lice ilçesinde Gökçe-Gömeç bölgesini 18 Temmuz-3 Eylül arasında “özel güvenlik bölgesi” ilan etti, vatandaşların bu bölgeye girişi yasak.

Valilik açıklamasında da görüldüğü gibi “PKK’nın terör ve yıldırma eylemleri kentleri yaşanmayacak hale getiriyor, vatandaşın kendi ülkesinde seyahat hakkı zorunlu olarak elinden alınıyor.”

Varto’da 16 Ağustos’ta “sokağa çıkma yasağı” ilan edilmişti ki zaten vatandaşların bu şartlar altında korkudan sokağa çıkması pek mümkün değil. Üstelik terör eylemi korkusu artık Doğu ve Güneydoğu’yu aşarak diğer illere yayılmış durumda.

Haberin Devamı

Dün öğleden sonra Varto’da bir büyük eylem ihbarı alınmış olmalı ki esnafın aniden ve topluca kepenk kapattığı haberi geldi.

HDP’de büyük çelişki!

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen “Cumhurbaşkanı hükümet kurma görevini CHP’ye verirse, onların getireceği her teklife açığız” dedi dün…

Aynı sıralarda daha önce 4 kez suikast girişimiyle karşılaşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla “PKK’nın büyük bir saldırıya hazırlandığını, evlerin altına silah depolandığını, hangi evde ne kadar silah bulunduğunun krokileri olduğunu” açıkladı.

“Çözüm sürecinin PKK’nın şehir kadrolarını güçlendirdiğini ve HDP’li belediyelerin de PKK’ya her türlü yardımı yaptığını” bildirdi. Resmi araçların aranmamasından yararlanarak “terörist ve mühimmat taşındığını” da söyleyen Bilgen “hayatım tehlikede” diyor.

HDP’li belediyeler teröre destek verirken, resmi araçları bile bu amaçla kullanırken, masum insanlara kanlı saldırılar düzenlenirken HDP Sözcüsü’nün “teklife açığız” açıklaması kabul edilemez bir çelişkidir.

Haberin Devamı

Teröre destek eşliğinde hükümet kurup ülke mi yönetecekler? Parlamento faaliyetleri ve terör paralel mi gidecek?

MİT ve IŞİD Tehdidi!

Başka sorular da ortaya çıkıyor; birincisi HDP’nin bu teklifi neden “Çözüm sürecini birlikte başlatıp yürüttüğü Ak Parti”ye değil de CHP’ye yapıyor olması… Destek vereceğine, terörün durması için çalışır ve “sürece dönelim” der ama yapmıyor.

İkincisi; devletin istihbarat teşkilatı MİT, Ceylanpınar Belediye Başkanı’nın anlattıklarını ve diğer saldırıları nasıl oluyor da hiç haber alamıyor?

İncirlik’in açılmış olmasını öne süren IŞİD’den Pazartesi günü gelen ve haber sitelerinde yer alan“İstanbul’u fethedin” çağrısı Türkiye’ye ve Türkçe olarak yapıldı. 2 yönden terör tehdidi altında olmamız ABD’yi nedense medyası kadar bile ilgilendirmemesi de dikkat çeken çelişkilerden biridir..

Zaman yok, erken seçim gündemi kaldırılarak acilen bir koalisyon hükümeti kurulmalı ve ciddi sorunlarımıza çözüm aranmalıdır!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR