Neden böyleyiz?

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı, terör saldırısına uğramış gibi delik deşik hale geldi...

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı, terör saldırısına uğramış gibi delik deşik hale geldi.

Akıl almaz bir şey. Siyaset ve bürokrasi kafa kafaya verip aylarca çalışmışlardır. Ama şu tabloya bakın; sanki tasarının hazırlığına devlet ve halk düşmanı örgütler de katılmış ve adeta bir uzlaşma metni yaratılmıştır.

Aksi olsa, eleştiriye konu boşluklar ve çarpıklıklar tasan metni kamuoyunun önüne gelmeden tesbit edilir, halk tedirginlik ve güvensizliğe itilmeden düzeltmeler yapılırdı.

İlk alarmı CHP lideri verdi. Deniz Saykal'a göre tasarının 6'ncı maddesi terörist başı Apo'nun iki yıl sonra tahliye edilmesi gibi bir tehlike barındırıyordu. Hukukçuların çoğu bu iddiaya hak vermediler ama güvensizlik duygusu Saykal'ın ihbarını gündemin tepesine çıkardı. Çünkü...

Avrupa'nın PKK'ya bakışı ve iktidarın kafa karışıklığı Türkiye'nin en olmadık ihtimallere bile hazırlıklı olmasını zorunlu kılıyor!

İki delik daha...
Sorunlar bu kadarla bitmedi. Yasanın Fethullah Gülen davasını ortadan kaldıracağı iddiası ortaya atıldı. Ve bu iddiaya Emekli Yargıtay Başsavcısı Kana-doğlu da hak verdi. Tasan "silâhsız ör-
güt" tanımını ortadan kaldırdığı için sadece Fethullah Hoca değil Aczmendiler ve Hizbut Tahrir gibi silâhsız örgütler de yaptırmışız kalabilecektir.

Yine bitmedi... Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin emekli savcısı Ahmet Gündel de dün "anlaşılır gibi değil" dediği bir çelişkiye dikkat çekti.

Tasarı teröre para desteği sağlayan kişilere 5 yıla kadar hapis öngörüyor. Oysa bu tür suçlulara yürürlükteki mevzuat 15 yıla kadar hapis cezası veriyor.

Hani terörü caydırmak için cezalar ağırlaştırılıyordu?

Zayıf takımlar
Bu karmaşanın altında yasa yapma acemiliğinden daha ağır sorunlar yattığı belli.

Siyaset, ana muhalefet ve hatta iktidar partisi düzeyinde dahi donanımlı ve ciddi değildir.

Apo çıkışına nasıl karar verdiklerini soran gazetecileri dün Baykal samimiyetle cevapladı: "Toplumun değişik kesimlerinden partilere ihbarlar gelir. Bu da öyle oldu. İncelettik, baktık ki olay ciddi..."

Siyaset sürekli aşağı gidiyor. Çünkü liderler düzeni değiştirecek, sultalarını sarsacak kişilikleri değil "boş ve hoş" insanları listelerine koyup meclise getiriyorlar.

Sonuçta tüm çıkar grupları ve hatta şer güçler siyasete sızıp işte böyle terör yasalarına bile maddeler ekletebiliyorlar!

DİĞER YENİ YAZILAR