Korkmadan

Türkiye'ye AB ile üyelik müzakerelerini başlatma yeterliliğini kazandıracak en kritik viraja girdik.

Haberin Devamı

Yedinci Uyum Paketi, Türkiye'nin engeli olarak gösterilen en tartışmalı sorununa çözüm öngörüyor.

Örneğin MGK'nın icrai yetkileri büyük ölçüde kısıtlanıyor, genel sekreteri sivilleştiriliyor.

Sayıştay Yasası'nda yapılan bir değişiklik de askeri alımları Sayıştay denetimine açıyor.

AB'ye girip çağdaş uygarlık ailesinin bir üyesi olacaksak, bu virajı aşmak zorundayız.

Orduyu sivil iradenin tartışmasız emri altına sokacak bir sisteme geçince Türkiye'nin, bölücülük ve irtica gibi tehditlerle baş edemeyecek kadar zayıf düşüreceğine inanıyorsak AB sevdasından vazgeçmek gerekirdi.

Kendimize güvenmek, her türlü şart altında Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden beklenen görev ve sorumlulukların yerine getirileceğinden emin olmak zorundayız.

Demokrasi, Türkiye'nin zaafı olarak görülemez.

Unutmamak lâzım ki irtica ve bölücü terör, AB standartlarına sahip bir demokrasimiz vardı da onun sayesinde tehdit boyutuna gelmedi.

Şu anda kafaları karıştıran şüphe, AB'ye duyulan güvensizlikten kaynaklanıyor: "AB, laiklik ve ülke bütünlüğü ile ilgili güvenceleri demokratik reform adına zayıflattıktan sonra ya Türkiye'yi ortada bırakırsa?"

Ülkenin geleceği, vehimlere feda edilmemeli. Türkiye bağımsız bir ülkedir ve güvenlik ihtiyaçlarının doğuracağı yeni durumlara göre yeni yasalar yapacak meclisi her zaman olacaktır.

Yedinci ve son uyum paketi, kuruntularla değil, ülkenin ufkunu açacak bilinç ve cesaretle tartışılmalı ve biçimlendirilmelidir.

AKP'ye ilk fatura
Ulaştırma Bakanı hakkında CHP meclis soruşturması önergesi verdi.

Olay, demokrasi ahlâkını icselleştirmemiş bir iktidarın nasıl adım adım girdaba kapıldığını gösteren bir örnek derstir. İbrettir.

Bakan'in bugüne kadar çoktan istifa etmesi gerekirdi. Ama bizde iktidarların garip bir saplantısı var: Gazete yazdı diye bakan feda etmeyelim. Çünkü yol olur!

Söyleyen yüzünden söyleteni korumak, iktidar için kumardır. AKP iddia ettiği gibi yolsuzlukların takipçisi olacaksa, VATAN'a teşekkür borçludur. Ama bu bilincin uzağında ise bedelini yine kendisi ödeyecektir. CHP önergesi ilk fatura..

Beterinden koruyacak sığınak hâlâ istifadır!

DİĞER YENİ YAZILAR