Başbakan “Bu saldırılar karşısında tek bir geri adım atmayacağız” dedi.
İçişleri Bakanı mücadelenin “tek bir terörist kalmayıncaya kadar” süreceğini söyledi.
Artık bu tür sözlerin teselli yaratma kabiliyeti kalmadı.
Zaman terör örgütüne çalışıyor. Dıştaki gelişmeler karşısındaki tutumumuz PKK’nın yabancı güçlerden aldığı desteği artırıyor.
Kuzey Irak sanki yetmiyor ona bir de Kuzey Suriye’de oluşan PKK merkezli melânet organizasyonları eklendi.
Şu anda Mehmetçik kalleş tuzaklarına düşmemenin dikkatini harcarken iktidar ve ana muhalefet partileri siyaset arenasında çift kale oynuyor.
CHP dün iktidarın Oslo’da PKK’dan anayasa siparişi aldığını, KCK’ya af taahhüt ettiğini, müzakerelerde Öcalan’ı muhatap almayı kabul ettiğini suçüstü havasında ilân ederken iktidar kanadı “imzamız yok” kaçamağı üstünden savunma yapıyordu.
Oslo sürecinin öğrettiği ilk ders herhalde PKK’nın ne taviz alırsa alsın silâh bırakmaya razı olmayacağı gerçeğidir.
Terör sırtlanları, Suriye’deki safarinin sunacağı ziyafeti sonuna kadar bekleyecektir.
Daha birkaç hafta önce CHP, teröre karşı işbirliği yolunda en yüksek fedakârlığı göze alan bir çağrı yapmıştı.
Bu adım “teröre çare olacak her öneriye açık” bir duruşu yansıtıyordu.
Sonra ne oldu?.
Başbakan’la CHP liderinin buluşması “göstermelik” kaldı.
İktidarın kibri muhatabını küçümsediği için Meclis toplantıya çağırılmadı, bilgiler paylaşılmadı.
CHP Oslo’daki mutabakat dâhil tüm gerçeği Başbakan’ın ağzından öğrense işbirliği eli havada kalmazdı. Mutlaka daha iyi bir yerde olurduk.
Veya en azından barışçı çözüm konusunda gelecek daha cömert davranırdı bize.
Terör savaşının birinci derece sorumlusu olan iktidar elini taşın altına koyma fedakârlığını gösteren muhalefet partilerini samimi olduğuna inandırmalıdır.
Hem muhtaç olacaksın hem kurnazlık yapacaksın, olmaz.
Bu kafayı değiştirmek şart!
Dikkat zamanı
Din, eğitim ve terör üstünde konuşurken kelimeleri kılı kırk yararak seçmek lâzım...
Aksi halde vebali ve yıkımı ağır oluyor.
Başbakan yeni öğretim yılı açılış konuşmasını bir imam hatip lisesinde yaparak yanlışa düştü.
İyi bir seçim yatırımı düşünüyordu ama “İmam hatipleri neden kapattınız? Terörist yetiştirmediği için mi kapattınız?” diye kışkırtıcı sözler sarf edince açık verdi.
Işık Kansu arşivin tanıklığına başvurdu ve...
Uğur Mumcu
Ahmet Taner Kışlalı
Muammer Aksoy
Bahriye Üçok
Çetin Emeç
Turan Dursun suikastları ile Hizbullah cinayetleri davalarında hüküm giymiş pek çok sanığın imam hatip kökenli olanlarından oluşan uzun bir listeyi dünkü Cumhuriyet’te yayınladı.
Ne olacak şimdi?
Hiçbir şey olmayacak.
Çünkü Başbakan’ın düştüğü hatayı görenler, bu listeyi imam hatiplerden terörist yetiştiğine dair kanıt saymayacaklardır.
Şu dönemde herkes daha hassas olmalı!
Kafalar değişmeli
Haberin Devamı

