Başbakan dün Ekinlik Adası'nda camiden çıkarken "önemli" bir açıklama yaptı.
Gazetecilere dönüp "Bakın arkadaşlar, yalan ve yanlış haber yapmayın" diye söze başladı ve şöyle devam etti:
"Devletin şu anda milletvekillerine lojman yapmak gibi bir gayreti yoktur. Maalesef medyamızın bir kısmı yalan haber üretmekle siyaset ve siyaset adamına gölge düşürmenin gayreti içindedir. Böyle bir şey kesinlikle yok."
Hemen düzeltmemiz gerekiyor. En azından VATAN adına garanti veririz ki bizim misyonumuz siyaset kurumuna ve siyasetçiye gölge düşürmek değil, onları yanlışların gölgelerine karşı uyarmak ve korumaktır.
Ortada "yalan, yanlış haber" yok, Başbakan'ın yanlış okuduğu, yanlış anladığı bir haber var.
Verilen haber, milletvekillerine lojman yaptırıldığını değil, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) desteği ve işbirliği ile lüks birer konut edindirileceğini konu almıştır.
Bunun için broşür bile bastırılmıştır. Meclis Başkanı Arınç'ın dedikleri ortada:
"Milletvekili arkadaşlarımın bir konut edinmesine yardımcı olmamdan ve bunun için TOKİ'yi aracı kılmamdan daha tabii ne olabilir?"
Ayrıcalık peşinde koşan siyasetçilerin ucuz konut sahibi olma çabalarını Başbakan ahlâki bulmuyor, siyaset kurumuna zarar verdiğini düşünüyorsa bunu adresine doğrudan söylesin. Medyayı haksız yere suçlamak pahasına Meclis Başkanı' na dolaylı mesaj göndermesin.
Bal tutanların parmak yaladıkları bir düzende Başbakan halkın gönlünü kazanmak istiyorsa onlara parmak ısırtacak bir icraat yapabilir:
Medyayı suçlayacak yerde TOKİ'ye "Bu projeyi iptal edin. Ayrıcalık istemiyorum" diyen iki satırlık bir emir gönderir, mesele biter!
Büyük bir kayıp
Hak edilmemiş ünlerle sürekli sahte kahramanlar üreten ülkemiz dün gerçek bir kahramanını kaybetti.
Emekli Büyükelçi Kâmuran Gürün, dostu olmaktan onur duyduğum bir şahsiyet, bilgi ve yeteneklerini ermişlere özgü tevazu içinde istendiği zaman hizmete sunan mükemmel bir devlet adamı idi.
Bizim siyasetimiz, temiz su membaları gibi sessiz sakin akan bilgelere ilgi duymaz. Onları arayıp bulmaz. Şovmenlere meraklıdır. Ülke o nedenle Kâmuran Gürün'ün çok daha önemli hizmetler üretmeye elverişli birikiminden yeterince yararlanamamıştır.
Gürün, Bonn, Londra, Atina gibi önemli merkezlerdeki büyükelçiliği, OECD Temsilciliği ve CENTO Genel Sekreterliği görevleri ardından mesleki birikimini üniversitelerde gençlere aktardı ve Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu'nun ilk başkanı oldu.
Tarihi belgelere dayanan "Ermeni Dosyası" kitabı, Türkiye'de yapılmış ilk önemli araştırmadır.
Ona Allah'tan rahmet, eşi eski milletvekili, tiyatro sanat yönetmeni Gencay Gürüne ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.
Dürüst çözüm
Başbakan dün Ekinlik Adası'nda camiden çıkarken "önemli" bir açıklama yaptı
Haberin Devamı

