Devlet biter mi

Alınacak bir ders varsa o dersi kimin verdiği çok önemli değildir. Mesela mafya lideri Sedat Peker döve döve elinden senetler aldığı birine önce "Devletin bittiği yerde ben başlarım" diye bağırmış

Haberin Devamı

Alınacak bir ders varsa o dersi kimin verdiği çok önemli değildir.

Mesela mafya lideri Sedat Peker döve döve elinden senetler aldığı birine önce "Devletin bittiği yerde ben başlarım" diye bağırmış.

Sonra sözünü düzeltmiş: "Aslında benim olduğum yerde devlet biter!"

Düzeltmesi gerekmezdi.

İkisi de çerçevelenip duvara asılacak sözlerdir.

Hukukun kendilerine uzanamadığını gören haydutlar elbette bu boşluğu dolduracak ve define gibi işleteceklerdir.

Sedat Peker'in başında olduğu organize suç örgütüne yönelik operasyonda elde edilen bilgilere dayalı iddialar korkunçtur. Örgütün bu gücü nereden aldığı belli.

İddialara bakılırsa Peker'in polisten askere, hatta yargıya uzanan ilişkiler kurduğu, bu ilişkilerini davaları etkilemek ve elde ettiği kamu görevlilerini istediği yerlere tayin ettirmek için kullandığı anlaşılıyor.

Meclis araştırmalı
Olay yargıya intikal ettiği için her şeyi yazamıyoruz ama görünen o ki yargı aşamasında ortaya dökülecek olan kirli çamaşırlar şaşırtıcı boyutlar alacaktır. Tabii insan düşünüyor:

Bu ilişkiler nasıl kuruluyor?

Kamu görevi yapan kişiler olmanın sorumluluğu ve haysiyeti, bu polisleri, askerleri, yargı mensuplarını nasıl oluyor da suç örgütlerine maşa olmanın zilletine karşı koruyamıyor?

Daha önemlisi şu: Bu ülkenin polisi niçin suç örgütlerini çocukluk çağında dağıtmaz da "Devlet benim" diyecekleri boya ulaşana kadar seyreder?

Meclis, organize suç örgütleriyle ilgili özel bir komisyon kurarak bu soruların cevaplarını aramalıdır.

Mafya, yolsuzluğun şiddete bürünmüş halidir. Onların özgürlüğü hukuk devleti iddiasının çürümesi ve namuslu vatandaşların devlete olan güvenlerini, saygılarını kaybetmesidir.

Mafyanın zırhı sır
MiT'le ilişkileri açığa çıkmış kıdemli mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın avukatı, Avusturya'daki mahkemede ne demişti, hatırlayın: "Müvekkilim siyasi kimliği olan bir kişidir. Sahip olduğu bilgi ve belgeler Türkiye'de çok sayıda siyasetçiyi ve bürokrat zor durumda bırakacaktır. Onu Türkiye'ye göndermeyin.."

Hakim iade kararını açıklayınca Çakıcı, buradaki koruyucularını alârme etmek için şu tehdidi savurdu: "Ben ülkeme dönüp devletimle hesaplaşmak istiyorum!"

Keşke bunu yapsa..

Keşke avukatının söylediği gibi sırlarını dökerek hesap sorsa.

Ama yapmayacaktır. Çünkü o sırlar onun dokunulmazlık zırhıdır.

Operasyon yapıp suç örgütlerini toplamak, hukuk devletini kanıtlamaya yetmez.

İş, mafya babalarına koruma garantisi sağlayacak tek sır bile bırakmamaktır. Ve...

Devleti içine sızmış mafya uzantılarından temizlemektir.

DİĞER YENİ YAZILAR