Bugünün en önemli meselesi!

Televizyonlarda siyasi parti liderleri adeta milletvekili seçimi bile değil, “aynı parti içinde liderler yarışı” varmış gibi sadece birbirlerinin sözlerini eleştirmekle meşguller.

Kalabalıklar toplanmış, miting yapılıyor ve halk “referanduma sunulan anayasa değişikliği” paketinde neler olduğunu değil, karşılıklı atışmaları izliyor.

Bir taraf diğerine “Allah bile yetkileri dağıtmış” diyor, diğer taraf bunu tamamen farklı şekilde “seçilecek başkanları Allah’la eş tutmak” olarak algılıyor.

Bir taraf diğerine “Devletin tüm kurumlarının yetkileri tek kişide toplanmasın” diyor, diğer taraf “Sen bu işlerden ne anlarsın” diyor.

Bir taraf Hayır oyu verecek vatandaşları “FETÖ veya PKK ile bir tutacak sözler söylüyor, terörist yapıyor”, diğer taraf “Evet diyecekleri İzmir’e kadar kovalar denize dökeriz” diyor.

Halk şaşkın…

Sonra “Hayır’cılar teröristten farksız” veya “onları müzeye kaldırırız” diyen taraf ertesi gün “Vatandaşın seçimi ne olursa olsun her iki karar da eşit şekilde saygındır” diye dönüveriyor.

Haberin Devamı

Aynı sırada “Evet diyenleri İzmir’e kadar kovalar denize dökeriz” diyen milletvekili “Benim öyle bir ifadem olmadı” diye dönüveriyor.

İzleyenler, dinleyenler şaşkın… Referanduma 9 gün kalmış, millet “neye oy vereceğini, ülkede ne gibi önemli değişiklikler olacağını” duymayı beklerken kavga izliyor.

Ortada diğer demokratik ülkelerde benzeri olmayan, “başkanlık sistemi”ne benzemekle beraber bu sistemde en önemli faktör olan “bağımsız yargı ve özgür Meclis (hatta 2 ayrı meclis) denetimi”nin ciddi şekilde etkisiz olacağı bir sistem değişikliği var.

Seçmenin “detayları” dinlemesi ve öğrenmesi gerekirken ne yazık ki bu açık ve net şekilde hala yapılmadı. Televizyon tartışmalarında hala yanlış bilgiler kafa karıştırmaya devam ediyor.

Barzani’nin tehdidi

Güneydoğu’da terör bitmedi. Şehitler vermeye devam ediyoruz.

Daha 2 gün önce hain teröristlerin döşediği bombalarla Şırnak ve Bingöl’de 4 gencecik askerimiz şehit oldu, 1’i ağır 5 askerimiz yaralandı.

Hükümet Barzani’yi krallar gibi, IKBY bayrağıyla karşılayıp, dost hava içinde görüşmeler yapmıştı, Mesut Barzani Türkiye’ye “en ağır tehdidi” savurdu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kerkük’teki Kürdistan bayraklarını indirin, bedeli ağır olur” sözlerine “Irak Kürdistanı” olarak anılmaya başlanan IKBY Başkanı Barzani şu cevabı verdi:

“Türkiye Kerkük’e müdahale ederse, biz de Güneydoğu’ya müdahale ederiz. Diyarbakır ve diğer kentlerin iç işlerine karışırız”...

Kendisine ait Rudaw TV’de; Türkiye’nin Güneydoğusu’nu, Hatay ve Adana’yı “Büyük Kürdistan haritası” içinde gösteren Barzani’nin bu küstahlığı hafife alınmamalıdır.

Bu gibi konularda önceden “alıştırma gibi” söylenip sonra geri alınan sözlerin bile tehlikeli olduğu daha önce çok görülmüştür.

Kerkük, Musul konuları Irak Hükümeti ve ABD ile konuşulmalı, referandum telaşı içinde bu konu ikinci plana atılmamalıdır!

Türkiye’nin şu anda en ciddi sorunu Barzani’ye verilecek cevaptır!

DİĞER YENİ YAZILAR