Terör örgütlerine bağlı iki siyasi hareket dün DTP kongresinde misafir edildi.
Ne anlama geliyor bu?
Sinn Fein, Kuzey İrlanda için İngiltere'de, Batasuna ise Bask bölgesi için İspanya'da terör faaliyeti yürüten IRA ve ETA'nın siyasi uzantılarıdır.
Ankara'da dün genel kurulunu toplayan DTP, bu konukları yardımıyla kendisini PKK'nın siyasi kanadı olarak konumlandırdığını anlatmak istemiştir.
İngiltere ve İspanya hükümetlerinin bu örgütleri muhatap alması sayesinde terörü durdurmalarından kaynaklanan cazibeyi kullanıyorlar. "Türkiye de aynı imkânı bizi muhatap alarak kullanabilir" demek istiyorlar.
Zaten Başbakan da nisan ayı başında "Silâhı bıraksınlar, masaya otursunlar" dememiş miydi?
Kongrede konuşan eş başkanlar iki önemli vurgu yaptılar. Birincisi Kürtlerin siyasal temsil haklarını sınırlayan seçim barajının düşürülmesi isteği oldu.
Öteki de "Kürt realitesi" gibi "PKK realitesi"nin de kabul edilmesi talebi...
Eşbaşkanlardan Aysel Tuğluk "Kansız ve savaşsız bir Türkiye için PKK ve devletin yakınlaşmasını istiyoruz" dedi ve genel siyasi af çağrısı yaptı.
Bu gerçekçi bir siyaset değildir.
Eli kanlı PKK canileri zamanla değişime uğrayarak "sistemin aktörleri" haline gelecek öyle mi? Böyle düşünenlerin aklına şaşmak gerekir.
PKK vahşetin ve ihanetin simgesidir bu ülkede ve daha yıllarca öyle kalacaktır.
Nefretle beslenen ırkçılığın 30 bini aşkın hayatı söndüren vahşetinden Kürt kökenli yurttaşlar da fazlasıyla paylarını almışlardır.
Terör onlara da korku, ölüm ve acıdan başka ne verdi? Hâlâ yatırımların ve reformların önünü keserek Güneydoğu'nun ekonomik ve demokratik gelişmesini önlemeye devam etmiyorlar mı?
DTP Kürt sorununun çözümüne odaklanmalıdır.
PKK'ya hizmet ederek bunu yapamazlar, sadece kirlenirler!
Cemil Devrim'e sevgiyle...
O yalnız yaratıcı, ufuk açıcı bir ağabey değil, hayatı paylaştığı herkese gelişme ve yaşama zevki aşılayan bir modeldi.
İzmir'de Yeni Asır'ı Türkiye'nin en büyük ve etkili bölge gazetesi yapan takımın kaptanı, yüzlerce genç gazetecinin ilhamı, tutkulu ve dürüst, sevecen ve cömert, zevkli ve şakacı Cemil Devrim...
Gazetede arkadaşlarına daima iyi şeyler yaptıran, hep zamanın önünde yürümeye çalışan adam...
Ölümü ona yakıştırmak çok zor.
İzmir'den yetişen gazeteciler ve onun arkadaşı olma ayrıcalığını yaşamış insanlar, eminim ki içlerindeki güzel şeylerden en az birinin ilhamını ondan almışlardır.
Bugün onu ebedi yolculuğuna uğurlayarak, ona Allah'tan rahmet dileyerek borçlarını ödeyecekler.
Boşuna ısrar
Terör örgütlerine bağlı iki siyasi hareket dün DTP kongresinde misafir edildi...
Haberin Devamı

