Yeşil tedaviyle yaşam süresi uzuyor

Haberin Devamı


Doğal ve bitkisel tamamlayıcı tedavilerin kanser tedavisinde yeri var mı, yoksa insanlar kandırılıyor mu?

Son yıllarda giderek artan sayıda bilimsel araştırma kanser tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak doğal ve bitkisel ürünlerin yararlı olabileceğini gösteriyor. Kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavilerin yan etkilerinin azaltılmasında, kanser tedavisinin etkinliğini artırmada ve hastaların yaşam kalitelerinin artırılmasında tamamlayıcı doğal/ bitkisel antikanser tedaviler faydalı.

n Fitoterapi eğitimi almış, antikanser bitkiler ile ilgili kitap yazmış tıbbi onkoloji uzmanı ve öğretim üyesisiniz. Hastalarınızda doğal/ bitkisel tamamlayıcı tedavileri kullanıyor musunuz?

Evet, bir çok hastamda kullanıyorum. Tıbbi onkoloji uzmanı olmam ve fitoterapi eğitimi almış olmam nedeni ile bitki ilaç etkileşimini, hangi kanserde nasıl bir tamamlayıcı tedavi yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Antikanser bitkisel destekleri hastalığın cinsi, kullanılan kanser ilacının tipine göre belirliyorum ve belli bir protokol dahilinde uyguluyorum.

Bazı bitkisel ürünler kanser hücrelerini çoğaltabilir


- Bitkilerin de bazen zararı olabiliyor değil mi? Öyle herkes kafasına göre kullanmamalı...

Hayır. Her hasta her bitkisel ürünü alamaz. Bazıları kanser hücrelerini çoğaltır, bazıları kanser ilacının etkisini bozar. Bunu da ancak onkoloji ve fitoterapi bilgisi olan bir doktor bilebilir.

n Hasta, aktarın önerisiyle bazı karışımlar alıp kulllanabiliyor veya gazetede televizyonda gördüğü iddialı konuşan, ancak bu konuda eğitimi olmayan birinin aurasına giriyor ve dediklerini uyguluyor. Buna ne diyorsunuz?

Kimse arabasındaki ciddi arızayı komşusuna yaptırmaz, servisine götürür. Ama nedense insanlar kanser gibi ciddi bir konuda internette veya komşusunda duyduklarına göre tedavi ettirmeye çalışıyor. Bu da maalesef tedavileri olumsuz etkilemekte... Bilimsel araştırmalar uygun olmayan alternatif tedavi yaptıran kanser hastalarının yaşam sürelerinin daha kısa olduğunu gösteriyor. İnsanların kanser tedavisini onkoloji eğitimi almış doktorlar tarafından yapılması gerektiğini bilmeleri, internetteki reklamlara ve işin ehli olmayan kişilerin verdiği bilgilere güvenmemeleri gereklidir.

- Türkiye’den tedavi için Meksika’ya gidenler varmış... Doğru mu?

Ne yazık ki! ABD’de bazı eyaletlerde alternatif tedavi klinikleri kapatıldı. Bunun üzerine bu klinikler Meksika’da faaliyete geçmişler. Yasal olarak mücadele yürütülüyor. Denetimsiz, insan sağlığını ciddi biçimde tehdit eden yerler.

- Umut tacirleri eğitime ve bilime önem vermeyen ülkelerde daha rahatlar. İngiltere’de bunu yapamazsınız örneğin. Televizyonlarda prime-time kuşağında diyabet anlatılır, bilimsel belgeseller vardır. Halk düşünmeye teşvik edilir, uyumaya değil... Kanserden korunmada yeşil tedavi nasıl kullanılıyor peki?

Kanserden korunmada egzersiz, psikososyal durumun iyileştirilmesi, iyi bir beslenme programı, sülforofan içeren brokoli filizi çayı, yeşil çay, koyu yeşil renkli sebzeler, turuncu-kırmızı canlı renkteki meyvelerin tüketilmesi ‘Yeşil Tedavi’ nin önemli öğeleridir.

- Ya kanser tedavisi?

Kanser tedavisinde ise yeşil çay, brokoli filizi, reishi mantarı, panax ginseng, çörek otu yağı, üzüm, meyan kökü, ısırgan otu, nar, kudret narı, zerdeçal, biberiye, karahindiba, sarı kantaron, tıbbi nergiz, kırlangıçotu, çin geveni, deve dikeni, çinko selenyum ve koenzimQ10 gibi birçok doğal / bitkisel antikanser ürünler ‘Yeşil Tedavi’ kapsamında kullanılmakta...

Meme kanserine karşı 4 fincan yeşil çay için


- Meme kanserinden korunmak için neler yiyelim, kullanalım?

Yapılan araştırmalarda yeşil çay (günde 3-4 fincan), brokoli ve özellikle filizi (ayda 5 porsiyon brokoli veya günde 1-2 fincan brokoli filizi çayı), soya ürünleri (tofu, soya sütü) meme kanserinden korunmada faydalı gıdaların başında gelmektedir. Meme kanseri riski olan insanların düzenli egzersiz yapmalarını, alkol ve sigara kullanmamalarını, yağlı süt tüketmemelerini, gece vardiyalarında çalışmamalarını, gece 21.00’ den sonra aydınlık ortamda kalmamaları, sabaha kadar ışık ve elektromanyetik kaynak içeren (ışıklı alarmlı saatler, bilgisayar, TV, cep telefonu vs. gibi) ortamdan uzak istirahat etmelerini öneririm.

- Ya prostat kanserinden korunmak için ne yiyelim?

Domateste bol miktarda bulunan likopen maddesi prostat kanserinden korunmada ve prostat kanserinin tamamlayıcı tedavisinde çok faydalandığımız desteklerdendir. Mevsiminde günde 4-5 adet domates tüketilmesini öneririm . Yararının artması için pişmiş olanı tercih edilmelidir. Nar da prostat kanserinden korunmada faydalı gıdaların başında gelir. İlaç kullananların nar tüketimi konusunda dikkatli olmalarını öneririm, çünkü nar bazı ilaçların metabolizmasını etkileyebilmektedir. Prostat büyümelerinde hafif derecedeki vakalarda ısırgan otu kökü ve yaprağı ile cüce palmiye özütünün büyük faydaları vardır. Prostat kanserinden korunmada hayvansal yağları içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.

- Sigara içen çok ülkemizde... Akciğer dostları neler...?

Öncelikli olarak sigaranın bırakılmasını şiddetle tavsiye ederim. Ne kadar çabuk bırakılırsa vücut o kadar hızlı bir şekilde normalleşir. Eğer sigarayı bırakamıyorsak ayda en az 5 porsiyon brokoli başta olmak üzere lahana, pırasa ve turp gibi sebzelerin tüketilmesi sigaraya bağlı kanser gelişme riskini yüzde 50 azaltır. Günümüzde teknolojik gelişmeler sağlığa yararlı doğal ürünlerin standardize ve kaliteli olarak kullanımını sağlamaktadır. Özellikle brokolinin faydalı bölümü olan brokoli filizini içeren kaliteli çayları sigaraya bağlı gelişen kanserden korunmada destek olarak öneriyorum. Korunmada yararlı olan diğer doğal ürünler zerdeçal (günde1-2 tatlı kaşığı) ve propolistir.

- Propolis adı yeni yeni duyuluyor. Arıların kovanlarını onarmak için bitkisel kaynaklarla yaptıkları reçinemsi bir madde. Katıldığım bir toplantıda "Yeryüzündeki en güçlü antioksidan" olduğu açıklanmıştı... Peki gelelim karaciğere...

Karaciğer yağlanmasında zerdeçal kökü, çemen otu tohumu, defne yaprağı ve enginar yaprağının büyük faydaları vardır. Karaciğer iltihaplarında ve hepatitlerde deve dikeni Avrupa’da ilaç olarak kullanılır. Safra yolu hastalıkları ve safra kesesi taşında karahindiba kökünün ve kırlangıç otunun büyük faydaları vardır.

Yeşil tedavi ile başarılı sonuçlar aldığım çok hastam var

- Yeşil tedavi ile başarılı sonuçlar aldığınız hastalarınız var mı?

Çok sayıda hastam var. Tarafıma ilk başvuru anında karaciğer sıçraması olup kemoterapi ve tamamlayıcı tedaviler ile tam yanıt elde ettiğim hatta beşinci yılına girdiğim ileri evre pankreas, meme ve mide kanseri hastalarım var. Dünyada bu kadar uzun süre yaşayan tam yanıtlı ileri evre mide ve pankreas kanseri hastası yok. Literatürde tedavilere yanıt vermediği bildirilen dev hücreli akciğer kanseri olan ve kemoterapi ve bitkisel tamamlayıcı tedavilerle tama yakın yanıt elde ettiğim hastamı vaka sunumu olarak yayımlayacağım. Ülseratif kolit, artrit ve kronik lenfositer lösemi olan bir hastamın tedavim altında kolit ve artriti tamamen kayboldu, ilaca ihtiyacı kalmadı; lösemisi de ilerlemeden kontrol altında 1,5 yıldır. Bu hastamı vaka sunumu olarak saygın bir dergide yayımladım.

- Bütün bu söyledikleriniz tıpta çığır açacak tedaviler... Yeşil tedaviyle uğraşan gerçek bilim insanları, tıp doktorları sizin gibi ortaya çıkmalılar.

Daha birçok hastamda tamamlayıcı doğal/ bitkisel tedaviler ve konvansiyonel ilaç tedavileri ile ilgili başarılı sonuçlarımız var. Hepsini arşivleyip dokümente ediyorum. İlerdeki hedefim tamamlayıcı kanser tedavisi uygulayan klinik kurmak ve çok kapsamlı hizmet vermek.

DİĞER YENİ YAZILAR