Şimdi yollara düşme zamanı

Cemreler düştü, Nevruz kutlandı. Avare günler, bizi bekler... Baharın esrik kokusu başımıza döndürünce, atarız kendimizi yollara... Nereye olursa... Yeter ki biraz taze çimen kokusu, biraz erguvan tonu biraz da güneş olsun.

Bahar gibi ele avuca sığmayan bir mevsim yoktur. Ne zaman başlar, ne zaman biter belirsizdir. Tıpkı gençlik gibi, ardından bakınca değeri bilinir. "Bir varmış bir yokmuş" misali masallar gibidir. O sebeple, tıpkı şarkıdaki gibi yakalayıvermeli saçlarından baharı ve kendimizi rüzgarına bırakmalı. İlkbaharın en güzel yaşandığı ülkelerden biri Türkiye. Kıymetini bilmeli ve başka baharlara bırakmadan hayalleri yollara düşmeli. İşte hemen kaçılıverilecek, eşsiz, ilkbahar rotaları...

Kapadokya

Yazın çok sıcak, kışın çok soğuk, her mevsim ayrı güzel ama tam baharlık bir keyif. Ne kadar gezerseniz gezin, "keşke bir - iki" günüm daha olsaydı diyerek ayrılacağınız, büyüleyici bir yer Kapadokya. Ihlara vadisi, yeraltı şehirleri, Uçhisar, Ürgüp, Göreme, Paşabağ... Hele hele Mustafapaşa ve Güzelyurt... Siz keşfettikçe önünüzde yeni kapılar açan sihirli bir coğrafya. Ha bir de eğlence olsun, müzik olsun, festival havası olsun istiyorsanız, 18-21 Mayıs arası Cappadox festivali için hemen kendinize yer ayırtın ve Kapadokya'nın doğa üstü atmosferinde muhteşem bir müzik deneyimi yaşayın.

Haberin Devamı

Bursa ve çevresi

İznik, Gölyazı, Mudanya, Trilye, Cumalıkızık... Kaç gününüz varsa ona göre plan yapın. Eğer sadece hafta sonu tatili ise aradığınız, Mudanya - Trilye - Cumalıkızık üçlüsüyle kendinizi sınırlayın. Doğa, tarih, yemek, manzara, mimari inanılmaz ama hepsi bir arada. Ne yaz ne kış, kesinlikle ilkbaharda tadına varılacak yerlerin başında bu coğrafya.

Trakya

Bahar'ın baş tacı yaptığı bir bölgemiz. Tekirdağ ve Edirne başlı başına keşfedilmesi gereken şehirler ama ille de baharda bölgeyi eşsiz kılan Uçmakdere köyü, Saros Körfezi, Kıyıköy ve İğneada Longozu, sadece ülkemizde değil dünya ölçeğinde coğrafi hazineler...

İzmir ve çevresi

Memleketim diye demiyorum ama baharı en güzel şehir İzmir'dir. Elbette İzmir sadece şehir merkezinden ibaret değil. Efes, Meryem Ana ve başta Birgi köyü olmak üzere, Barbaros, Germiyan, Bademler, Ildır, Şirince gibi Ege'nin birbirinden muhteşem köyleri eşsizdir şimdi. Biraz eğlence ve festival havası isteyenler için, 6-9 Nisan arası Alaçatı Ot Festivali’ni de hatırlatmış olayım.

Haberin Devamı

Eskişehir

Eskişehir, Türkiye'nin yaşanacak en güzel, en medeni en kültür-sanat odaklı şehri bana göre... Hele baharda tüm şehir çiçeğe kesince... Baharda bir hafta sonu gidin Eskişehir'e, plana programa, gezip görülecek yerleri önceden saptamaya filan gerek yok, şehir size kendine gezdirecek nasıl olsa.

Likya Yolu

Güney şeridimize her daim gidilir ama Likya Yolu baharda yürünür. 2000 yılı aşkın süredir pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim coğrafya 1204'ten beri Türklerin elinde tuttuğu bir hazine. Antalya ile Fethiye arasında uzanan bu antik coğrafya "Likya Yolu" olarak adlandırılıyor ve 535 km'lik bir parkuru oluşturuyor. Bir seferde tamamını yürümek olası değil ama herkes kendi nefesince bir küçük parkur seçebiliyor. Her yıl 30 bin kişi bu yolda yürüyüşü yapıyor. Bir bahar bu yolu yürümek, benim de hayallerimi süslüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR