"Buyrun ağam. Buyrun paşam! Hangi rüzgâr attı sizi buralara?"
"Sorma yetkili bey, yavu! Biraz dertliyim."
"Derdini söylemeden derman bulamazsın paşam. Bi çay getirin Ahmet Ağa'ya!"
"Geçenlerde akşam arkadaşlarla buluştuk. Bir iki tek attık. Geç geldim. Baktım ortanca hanım kızmış. 'Nerede kaldın bu saate kadar?' falan diye hesap soruyo. Kızdım tabii!"
"Kızılmaz mı? Ben de olsam kızarım ağam."
"Kaldırdım kolumu, şöööööööle oturaklı bir tokat yapıştırdım."
"Laf anlamıyo bunlar bazen. Kızmakta haklısın."
"Baktım. Yetmedi hâlâ 'vınvınlıyo' sol elimle de bir yumruk patlattım."
"Biraz fazla ileri gitmişin galiba be ağam?"
"Tabii başımız da biraz dumanlı. Anlıyor mu? Zaten başım dönüyo, bu da 'vın, vın!' Bir an önce susturayım dedim. Başladı ağlamaya. Yere de yıkıldı kalkmıyo. Masus yapıyo sandım. 'Kız kalk, ağlayıp durma kalk' dedim kalkmıyo. Gürültüye evdekiler uyandı. Odaya gelip kaldırdılar. Bizimki komşuya kaçmış."
"Bak sen şu işe be ağam? Hemen de incinirler. Alem bunlar vallahi yavu."
"Sızıp kalmışım" "Komşugiller almış bunu, kadın sığınma evi midir, ne karın ağırısıdır, oraya götürmüşler. Doktorlar, bilmem ne?"
"İş büyüyor desene?"
"Sorma yavu! Ben sızıp kalmışım. Ertesi sabah polis geldi. 'Şikâyet va, kalk karakola' didiler. Gittik. Affet, maffet didiler. Özür dile, mözür dile didiler. Gittim bu kadın sığınma evi midir, ne karın ağrısıdır? Bizimki bi sandalyada oturmuş. Önüne bakiii. Yanında iki kadın daaaa. Çatapat bişey o kadınlar. 'Ne vurdun kadına? Ne hakla? Ne bakla?' söylenip duriiiler! Baktım bu karılar tekin durmiii."
"Nasıl yani ağam?"
"Yavu, bunların gözleri açılmış besbelli. Kim bilsin hayatlarını nası kazanırler, bilimisin ne dediğimi?"
"Yani hayat kadını mı demek istiyorsun?"
"Haaaaa. Öyle ya! Şimdi bunlar benimkini kandırıp, aynı yola düşürmesinler? KAPATIN bu kadın sığınma karın ağrısını yavu!"
"Bakacam bu işe ağam. Gerekirse kapatırız. Yanlış yola düşürürlerse, kanunu bulurlar karşılarında haaaa! Kapatırız gider be ağam! Başka da açtırmayız. Üzülme sen ağam. Çayını iç bak soğudu."
Tüketici yasası ne diyor?
* Polaris'ten 65 milyon liraya bir bot aldım. Fakat botun üst kısmı boydan boya "örgü" denen yöntemle yapıldığından yağmurlu havalarda suyu çekiyor. Geri götürdüm ilgilenmediler. Botun yerine bir başka ayakkabı değil de para iadesi istiyorum. (Hatice Metin)
* Hatice Hanım, ancak çağdaş ülkelerde, firmalar böyle bir gerekçeyle yapılan itiraza para iadesi verirler Siz örgülü bir botun su almayacağını mı düşündünüz? Tüketici Hakları Yasası böyle bir itiraza ne diyor, ben de öğrenmek istiyorum. Gelen bilgileri sizinle paylaşacağım.
Okuyucu mektubu
Güle güle kullanın!
Geçenlerde köşenizde çıkan şikâyetimde, "Çarkıfelek" programında kazandığım tencere teflon setini alamadığımı belirtmiştim. Ancak daha sonra hediyemi teslim ettiler. İlginize teşekkürler. (Feray Erkazan)
Neden daha çok 'Kadın Sığınma Evi' açılmaz acaba?
"Buyrun ağam. Buyrun paşam! Hangi rüzgâr attı sizi buralara?"
Haberin Devamı

