Yağmur birden bardaktan boşanırcasına yağmaya başlar ya? Böyle bir duygu içine giriyorum! Bu sefer de BAYAN ORMAN MÜHENDİSLERİNDEN mesajlar gelmeye başladı! Bir okurum şöyle demiş:
"Orman Genel Müdürlüğü'ne alınacak 82 mühendisin 74'ünün erkek olması koşulu var!!! Gerekçe yine aynı. Doğu bölgelerinde kadınların zor şartlarda çalışamamaları! Orman Kurumu doğuda çalışıp çalışamayacağımıza bizim yerimize nasıl karar verir? 'Gidenler batıya tayinlerini istedi' diyeceklere bizler de diyoruz ki; doğuda görev yaptıktan sonra batıya tayinini istemiş erkekler YOK MU? Üstelik bunların batıya tayinleri gerçekleştiğinde boşalan yerlere tekrar erkek tayin edilmesi nasıl izah edilir? Bizim çok sevdiğimiz meslek öyle bir iş dalı ki, ülkemizde özel sektör imkânı yok! Orman Genel Müdürlüğü de 3-4 yılda bir yeni eleman alıyor. Ne olacağız peki? Burada ayrımcılık yapılınca nasıl halledilecek bizim iş olanaklarımız? Durum tekrar biz kadınların üzerine yıkılıyor. Farkındayız. Tüm kurumların yeni iş alım şartlarına bir bakın. Mevcut sistem, ayrımcılığa dönüştürülüyor. Kadın olarak bizlere kısıtlama getiriliyor! Bu bir haksızlıktır! Bizler bu haksızlığa karşıyız. Lütfen sesimizi duyurun! Cinsiyet ayrımı yapan kurum sayısı hızla artmaktadır!"
Gazeteler sizlerin sesini yansıtmak için vardır. Mesajınızı köşeme aldım. Eminim Orman Genel Müdürlüğü mantıklı bir açıklama getirecektir. Bazen 'yanlış anlama' da olabiliyor. Belki böyle bir durum vardır. Bekliyorum.
Okuyucuların VATAN GAZETESİ'ne teşekkürleri!
"İnanmazsınız Ayşe Hanım, aylardır gazete ve dergilerde FM Radyo'larının frekans listesini arıyordum. Ben çok radyo dinleyen bir vatandaşım. Ama aramayanlar bilmez, frekans listesi olmayınca ezbere 'ara-bul' yöntemi ile istediğin kanallara erişmeye çalışıyor ve başaramıyordum! Geçen Pazar VATAN Gazetesi'nin İstanbul Eki'nde bu bilgiyi görünce sevinçten hemen size yazma ihtiyacı duydum. Sağolsun bu hazırlığı yapıp yayınlayanlar. Bu çok gerekli bilgiyi gazetenizden kestim ve bir kartona yapıştırdım. Artık hangi frekansta hangi yayının olduğunu deneye deneye bulma zahmetinden kurtuldum! Teşekkür ederim!"
Ben de bu detaylı düşünceyle içerik hazırlayan VATAN ekibini tebrik ediyorum!
Tekirdağ-Malkara çıkışındaki kazaları önlemek mümkün!
"Tekirdağ-Malkara çıkışının sanayi yolu ayrımında patır patır kazalar oluyor! Parçalanmış araçlardan, parçalanmış cesetler çıkarılıyor. 500 metre ilerideki Muratlı Kavşağı'nda trafik ışığı var. Buraya da koyun diyoruz, bize ne cevap veriyorlar biliyor musunuz? 'Çok yakın olur. Mevzuata uymaz!' Yalnız bir konuda çok iyiler... Kaza olur olmaz gelip, parçalanmış cesetleri mahvolmuş karoserden çıkarıp yerlerdeki kan gönülünü derhal kumluyorlar. Bunu çabuk yapıyorlar! Tebrik ediyoruz! Mahalleli bu noktadan yola çıkarken salavat getiriyor! Bu kadar vurdumduymazlık dünyanın başka neresinde olur? Bi'de diyorlar ki: 'Efendim, AB'ye gireceğiz!!! Gerekli tedbirleri alıyoruz!' Yazıklar olsun! Giden gidiyor. Size ne? Mevzuatınızı alın efendim de...!"
Okuyucuma çok teşekkür ediyorum. Ben bu konuya geçen yaz bir kez daha değinmiştim. Üstelik "tık" olmadığı belli.
Ateş düştüğü yeri yakar tabii. Tekirdağ'ın bu noktasında yaşamını yitirmiş akrabası olanlara gelin de 'mevzuatı' anlatın bakalım. Ben derhal tedbir alınmasını rica ediyorum. Artık daha fazla ölüm ve kaza gerçekleşmesin...
Dikkat... Dikkat...
Ortaköy'den Sarıyer'e kadar Boğaz kıyıları kazılmış durumda! Neler oluyor? "Hangi müteahhitlere işler sağlanıyor ve aylardır delik deşik yollar öylesine duruyor?" diye sorgulayan şikâyet mesajlarından biz bıktık artık. Yetkililerden açıklama rica ediyoruz. Vatandaş öğrenmek istiyor.
Cinsiyet ayrımı yapan kurum sayısı hızla artıyor mu?
Yağmur birden bardaktan boşanırcasına yağmaya başlar ya? Böyle bir duygu içine giriyorum! Bu sefer de bayan orman mühendislerinden mesajlar gelmeye başladı!
Haberin Devamı

