İnsanlığın bilinmeyen toplulukları: Kabileler
.

En ilkel kabile! 6 ay boyunca inek sütüyle beslenip... Etiyopya'nın Omo Vadisi'nde yaşayan Bodi kabilesi acayip gelenekleriyle dikkat çekiyor.

Etiyopya’daki yarı göçebe Bodi kabilesinin yeni yıl kutlaması olan şişman adam yarışması için her köyden gençler seçiliyor ve 6 ay boyunca inek kanı ve süt ile beslenerek kilolarının 2 katına çıkıyorlar.

Fransız fotoğrafçı Eric Lafforgue bu ilginç geleneği kabilenin içine girerek yakından görüntüledi.

Ka'el töreni olarak isimlendirilen gün geldiğinde gençler köye dönüyor en şişman seçilen kişi onurlandırılıyor.

İlginç gelenekleri olan Bodi kabilesi erkekleri çıplak vücutlarını beyaza boyuyor.

Kat kat kolyelerden oluşan oldukça ağır kolyeler takıyorlar.











Kadınlar hayvanları emziriyor! Amazon'un derinliklerinde soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Awa kabilesi, çocuklarını, silahlarını ve evcil hayvanlarını taşıyarak Doğu Brezilya'daki ormanları kateden kadim bir kabile.

Onları köleleştiren Avrupalı sömürgeciler ve üzerinde yaşadıkları toprağı çalan çiftlik sahipleri yüzünden soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

500 yıl önce Brezilya'nın Maranhao eyaletinde onbinlercesi yaşayan Awalar'dan bugün geriye yaklaşık 400 kişi kalmış.

Her şeye rağmen, vahşi hayatla uyum içerisinde yaşıyorlar: Çoğu Awa ailesi birkaç vahşi hayvanı evcil hayvan olarak sahipleniyor ve kabilenin kadınları bu yavru hayvanları büyüyene kadar emziriyorlar.

Bu insanlar yeryüzünden silinmeye o kadar yakınlar ki, modern dünyadan uzakta ve güvende kalmaya çalışıyorlar. Bunun sonucu olarak, pek az insan Awa kabilesiyle tanışma şansı yakalıyor.

Fotoğrafçı Domenico Pugliese bu fevkalade kabile ile zaman geçirme, hatta onları eğlendirme fırsatı bulmuş. İşte yakaladığı muhteşem kareler:



















Yaşayışlarını, dillerini, görünüşlerini, kültürlerini bilmediğimiz tanımadığımız insanlar: Zoeliler, Yaniler, Himbalar, Mursiler ve daha fazlaları.

1.Etiyopyanın güneyinde yaşayan Mursi Kabilesi

Mursili kadınlar alt dudaklarına topraktan yapılmış tabak şeklindeki objeyi takarlar.Yaş ilelerdikçe bu objenin boyuda büyür.

2.Kuzey Namibyada yaşayan Himba Kabilesi

Himbalar çok az giysi giyerler, ancak kadınlar güneşten korunmak için tereyağı, aşı boyası ve bitkilerden bir tür güneş kremi yaparak vücutlarına sürerler. Bu karışım, ciltlerine kırmızımsı bir renk verir. Bu renk, toprağın bereketinin ve insan kanının yaşamsallığının da simgesidir. Kadınlar birbirlerinin saçlarını örer ve aşıboyası karşımıyla boyarlar.

3.Angola'da yaşayan Mucawana Kabilesi

Macawanalı kadınlar saçlarına çok önem verirler .Özellikle kabile danslarında özel hazırladıkları karışımla şekil verirler.

4.Papua Yeni Ginede yaşayan Yali Kabilesi

Yalili erkekler cinsel organlarına uzun kamış,burunlarının kıkırdak bölümlerine tahta parçası takarlar.Kadınlar ise vücutlarına bitkilerden elde ettikleri karışımla beyaz beneklerle boyarlar.

5.Papua Yeni Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyetinde de yaşayan Pigmeler

En önemli özellikleri boylarının 1.5 metreyi geçmemesi.

6.Kuzey Taylanddaki Padaung Kabilesi

Padaunglu kadınların ismi dünyada zürafa boyunlu kadınlar diyerek anılıyor.Boyundaki halkalar 6'lı 3 parça. İlk parça 5-8 yaşları arasında takılıyor. Çenenin altına konulan destek sürtünmeyi önlüyor.

7.Amazonların derinliklerindeki Zoe Kabilesi

Kabilenin en dikkat çeken özelliği çenelerine taktıkları tahta objeler.Kadın ve erkek zoeliler 7 yaşından sonra bu objeyi takmaya başlarlar.

8.Çinin güneyinde yaşayan Yao Kabilesi

Kabilenin en önemli özelliği kadınların saçlarını ölene kadar kesmemesi.Saça şekil vererek şapka görünümü yaparak kullanıyorlar.(resimde ortada olan kadının saçı gibi)

9.Hindistanın Pakistan sınırına yakın yerde yaşayan Banjara Kabilesi

Banjaralı kadınların sol burunlarında hızmaları, abartılı takıları ve dansları ile dünyada dikkat çeken kabilelerdendir.