Gazete Vatan Logo

Çifte cinayet

Cem Dirim ile Şerife Hava, iki ayrı apartmanın kömürlüğünde öldürülmüş olarak bulundu

Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’nde, Bayram Hava, askerliğine 15 gün kala büyük bir aşkla bağlandığı Şerife Hava ile dünya evine girdi. Çiftin mutluluğu üç gün sürdü. Bayram Hava, sabah kalktığında eşini yanında bulamadı. Tüm aramalara rağmen eşini bulamayan Bayram Hava, takıları da yerinde bulamayınca polise haber verdi. Ancak sonuç alınamadı. Bayram Hava, içinde bir umutla vatani görevini yerine getirmek için birliğine teslim oldu. Bu arada Fatih Mahallesi’nde bir apartmandan pis kokular geldiği yönünde ihbar üzerine verilen adrese giden polis, kömürlükte bir cesetle karşılaştı. Yapılan incelemede cesetin 20 yaşlarında, sarı saçlı, 1.55 santimetre boylarında bir kadına ait olduğu anlaşıldı. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset daha sonra otopsi için morga kaldırıldı.
Polis genç kadının kimliğini ve katili bulabilmek için çalışmalarını sürdürürken kayıp müracaatlarını mercek altına aldı. Kocasinan İlçesi’nde Cem Dirim (20) ve Şerife Hava’nın aynı günlerde kayıp müracaatının karakola yapıldığını belirledi. İki aydır kayıp olan Şerife Hava’nın ev adresinin çuval içersindeki cesetin bulunduğu adresle aynı yer olması polisi harekete geçirdi. Bu bağlantı üzerine polis Hava ailesi ile irtibat kurup teşhis için morga çağırdı. Ceseti gören aile cesedin Şerife Hava’ya ait olduğunu teşhis ettiler. Şerife Hava, parçalara ayrılarak çuvala konulup saklanmıştı.

Bağlantılı mı?
Polise kayıp müracaatı yapılan Cem Dirim de, ailesi tarafından evinin kömürlüğünde ölü olarak bulundu. Dirim’in cesetinin hemen yanında av tüfeği bulunmuş ve olaya intihar süsü verilmek istenmişti. Aynı dönemde kaybolan Cem Dirim ile Şerife Hava’nın kendi evlerine ait kömürlüklerde ölü bulunması her iki cinayetin birbiriyle bağlantılı olabileceği ihtimallerini doğurdu.
Polis, eldeki delilleri oluşturduğu bir bilgi bankasında toplamaya başladı. Polis bir taraftan katillere ulaşmaya çalışıyor öte taraftan da, her iki cinayet arasındaki bağlantıları araştırıyor.

Haberin Devamı