Gazete Vatan Logo

Bayramda hava nasıl olacak?

Yurt genelinde havanın 8-10 derece soğuması bekleniyor. İşte bölge bölge 5 günlük hava raporu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün Bayram Hava Tahmin Raporu’na göre bayramın ilk günü (cuma) yurt geneli parçalı ve az bulutlu olurken, Marmara’nın güney ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Bayramın 2. ve 3. gününde de yağmur var. Uzmanlar, yağmurla birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında azalma olacağını belirtti.


YAĞIŞ ARTACAK


TAHMİNLERE göre bayramın 2. günü yurdun kuzeybatı kesimleri, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de görülecek sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren iç bölgelere yayılması ve hava sıcaklığının yağışla birlikte yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinde 4-6 derece azalması bekleniyor.


8-10 DERECE SOĞUYACAK


Pazar günü serin ve yağışlı hava şiddetini artırarak kuvvetli rüzgar ile birlikte yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde etkili olacak. Sıcaklıklar 8-10 derece azalacak.


BÖLGE BÖLGE DURUM

İstanbul, Ankara ve Bursa’da parçalı bulutlu bir gökyüzü görülüyor. Sabah erken saatlerde çisenti olasılığı var. İzmir ve Adana’da hava parçalı bulutlu. Yarın İstanbul ve Bursa’da başlayacak yağmur, Cumartesi günü etki alanını ve şiddetini artıracak. Bugün İstanbul 25, Ankara 26, İzmir 28, Bursa 27, Adana 32 derece.

Marmara’da hava bulutlanıyor. Bu akşamdan itibaren Trakya ile Çanakkale çevresinde başlayacak yağış, bayramın ilk günü bölgenin büyük bir bölümüne yayılacak. Hafta sonu bölgede kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Bugün Edirne ve Kocaeli 26, Çanakkale 27 derece.

İç Anadolu’da gökyüzü bulutlu. Bölgenin doğusunda aralıklı olarak kısa süreli yağmurlar görülebilir. Bayramda da yağış geçişleri etkili olacak. Bugün sıcaklık Konya ve Eskişehir’de 25, Sivas’ta 23 derece.

Ege’de hava parçalı bulutlu, iç kesimlerde ise yer yer çok bulutlu. Yarın Kuzey ve İç Ege’de, bayramın ikinci günü ise bölgenin büyük bir bölümünde yağmur bekleniyor. Bugün sıcaklık Denizli’de 28, Muğla’da 27, Kütahya’da 25 derece.

Akdeniz’de bulutlanma arttı ancak önemli bir yağış görülmüyor. Güneydoğu Anadolu’nun hava koşullarında da önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün sıcaklık Antalya’da 28, Diyarbakır’da 29 derece.

Doğu Anadolu’da hava parçalı ve çok bulutlu. Bugün Kars-Van arasında yağmur geçişleri bekleniyor. Sıcaklık Erzurum’da 18, Malatya’da 25, Van’da 19 derece.

Karadeniz’in büyük bir bölümünde bulutlanma arttı. Bugün Rize-Artvin arasında, bayramın ilk günü ise Bolu-Zonguldak çevrelerinde sağanak yağmur bekleniyor. Cumartesi günü yağış, bölgenin tamamında, şiddetini artırarak devam edecek. Bugün sıcaklık Trabzon’da 22, Samsun’da 23, Bolu’da 26 derece.

Haberin Devamı