Gazete Vatan Logo

442 Alan Kodu Nereye Ait? 0442 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Telefon numaralarının başında alan kodunun yer aldığı bilinmektedir. Burada önemli olan ise alan kodunun nereye ait olduğu ile alakalıdır. Çünkü bir arama geldiğinde veya bulunulan şehirde sabit hat araması yapılacağında alan kodu önem arz eder. İşte bundan dolayı alan kodunu bilmek büyük bir avantaj olarak dikkat çekmektedir. Bunun yanında 442 alan kodunu kullanan yer ise Erzurum şeklindedir. Bu şehrin resmi olarak görülen alan kodunun 442 olduğunu söyleyebiliriz. 

442 Alan Kodu Nereye Ait? 0442 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

442 Hangi Şehirde Alan Kodu Olarak Kullanılır? 

Alan kodu olarak 442'yi kullanan şehir Erzurum şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu şehir için geçerli olan alan kodunu 442 şeklinde bilmekte yarar vardır. Ayrıca 442'yi alan kodu şeklinde başka hiçbir şehir kullanmaz. Buda akılların karışmasına engel olan bir özelliktir. Yani buradan hareket ederek alan kodunun şehirlerin özelinde tek olduğu söylenebilir. 

442 Alan Kodu Nereye Ait? 

442 alan koduna daha önce denk gelmiş çok fazla insan vardır. Zaten alan kodlarının sık sık denk gelmesi sürpriz olmaz. Çünkü her alan kodunun farklı bir şehirde karşımıza çıktığı görülür. Çeşitli nedenlerden dolayı da bu alan kodlarını görmek zorunda kalabiliriz. Alan kodunun 442 olduğu Türkiye şehri ise Erzurum'dur. 

0442 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Alan kodu üç haneden meydana gelse de başında 0 yer alması muhtemel olan bir durumdur. Bundan dolayı 442 alan kodunu 0442 olarak görmek mümkündür. Buna göre değerlendirdiğimizde ise bulunan şehir Erzurum olarak bilinir. 

Haberin Devamı

442 Alan Kodu Hangi Şehrin? 

Alan kodu 442 olan şehir denildiği zaman Erzurum demek doğru olur. Ülkemizde ilgi gören şehirlerden olan Erzurum için alan kodu 442 olarak bilinmelidir. Buna göre alan kodunun 442 olduğu telefon numaralarının geldiği yer Erzurum şehri olur.