Gazete Vatan Logo

43 Alan Kodu Nereye Ait? +43 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alfabetik sıraya göre ülkelerin alan kodları bulunmaktadır. Tıpkı Türkiye'deki şehirlerin alfabetik sıraya göre alan kodu olduğu gibi sistemin aynı olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda 43 alan kodu ise merak edilen kodlar arasında gelmektedir. Eğer yurt dışından bir arama ile beraber telefonda 43 alan kodu başta görünüyorsa bunun Avusturya'dan geldiğini söylemek gerekir. Avrupa'nın en önemli ülkelerinden biri olan Avusturya, aynı zamanda turizm noktasında yine yoğun ziyaret edilen yerler içerisinde gelir. Bu sebepten dolayı telefon üzerinden sık aranan ülkeler arasında bulunmaktadır.

43 Alan Kodu Nereye Ait? +43 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

43 Alan Kodu Nereye Ait?

43 alan kodu üzerinden Avusturya ülkesi aranmaktadır. Yani sabit olarak verilmiş olan bu kod Avusturya'ya aittir. Özellikle Avusturya içerisindeki bütün farklı şehirler için uluslararası arama yapabilmek amaçlı 43 kodu kullanılmaktadır. Genelde bu kodlama üzerinden telefon araması yapılırken öncelik olarak +43 kodlaması gerçekleşir.

Hemen arkasından Avusturya'daki şehirlerin kendi kodu yazılması ile beraber telefon numarası eklenir. Bundan sonra yapılan arama ile beraber Avusturya'daki herhangi bir yerle iletişim kurmak mümkün. Özellikle turizm açısından yoğun olarak tercih eden bir ülke olan Avusturya için, farklı sabit numaraları bu şekilde ulaşım sağlanabilir.

+43 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Günlük yaşamda yurt dışından birçok farklı numara ile arama yapılmaktadır. Özellikle cep telefonu ya da sabit numaraların dijital ekranlarında gelen aramalarda + işareti ile birlikte numaralar görünür. Bu numaralar hangi ülkeden arama yapıldığını göstermektedir.

Haberin Devamı

Eğer +43 üzerinden başlayan numara ile arama gelmiş ise bunun Avusturya'dan geldiğini söylemek gerekir. Çünkü 43 alan kodu sabit olarak Avusturya ülkesine aittir. Hem ticari hem de turizm açısından önemli bir şehir olan Avrupa ülkesi Avusturya, aynı zamanda Türkiye üzerinden de yoğun olarak talep görmektedir.