Gazete Vatan Logo

42 Plaka Neresi? 42 Hangi Şehrin Plakası? 42 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'nin bütün farklı bölgelerinde yer alan şehirler adına sabit olarak verilmiş plaka kodları bulunur. Genelde ise bu plaka kodları o şehir çıkışta olan araçların plakaları olarak değerlendirilir. Motorlu araçlarda hem arka hem de ön kısımda ilk iki hane olarak değerlendirilmektedir.

42 Plaka Neresi? 42 Hangi Şehrin Plakası? 42 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bunlardan biri ise 42 plaka kodudur ve bu numara Konya şehrine aittir. Konya'da Trafik şube üzerinden alınmış olan bütün plaka numarası 42 olarak araçlarda resmi olarak yer alır. Özellikle iki farklı bölgede yer alan Konya Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.

42 Plaka Neresi?

42 plakası Konya şehrine aittir. Hem Akdeniz Bölgesi hem de İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya, aynı zamanda yüz ölçümü en büyük şehirlerden biridir. Bununla beraber tarım ve hayvancılık ile beraber ticaret konusunda da sanayileşme açısından büyümüş bir şehirdir. Konya Üniversitesi ile yine öne çıkan şehir, burada birçok farklı bölümü de taşır. Konya şehrinden çıkışlı olan araçlarda ise plaka olarak 42 numarası yer almaktadır.

42 Hangi Şehrin Plakası?

Her şehrin bir plakası olması ile beraber sabit olarak 42 numara Konya şehri üzerinden ele alınır. Konya'da yasal olarak plaka almış tüm araçların arka ve ön kısımlarında 42 numara görünmektedir. Pek çok açıdan önemli olan Konya şehri, aynı zamanda Mevlana şehri olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

Bununla beraber Selçuklu ve Osmanlı tarihi ile Türk tarihinin de önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür. O yüzden her sene dünya çapından pek çok yerli ve yabancı turist şehri ziyaret etmektedir.

42 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka kodları içerisinde 42 numara Konya şehri adına değerlendirilmektedir. Alfabetik sıralama üzerinden Konya şehrine 42 numara düşüyor. Böylece ülkenin dört bir tarafına seyahat eden tüm araçlar için plakalarında 42 numara yer almaktadır. Daha doğrusu Konya'dan çıkmış olan tüm araçlar için resmi şekilde standart 42 numara plaka şeklinde kullanılmaktadır.

O yüzden trafikte 42 numara ile karşı karşıya kalındığında bunun Konya'dan gelen bir araç olduğu anlaşılır. Özellikle de trafikte denetim sağlamak ve cezai yaptırımları doğru şekilde uygulamak için plakalar çok önemlidir.