Gazete Vatan Logo

332 Alan Kodu Nereye Ait? 0332 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Ülkemizde yer alan her şehrin bir adet alan kodu olduğu bilinmektedir. Doğal olarak arama yapılan numaralardan başında bu alan kodlarını görmek mümkündür. Tabi alan kodları sabit hatlardan arama almak veya arama yapmak için kullanılır. Yani cep telefonu üzerinden bile arama yapılacağında karşı tarafın sabit hat taşıması alan kodunu akla getirir. Aksi halde arama yapma şansı ortadan kalkar. 

332 Alan Kodu Nereye Ait? 0332 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Alan Kodu Nedir? 

Alan kodunun telefon numaraları ile alakalı olduğu bilinmektedir. Özellikle bazı numaralardan arama alındığı zaman bunun nereye ait olduğunu bilmek isteği ortaya çıkar. Buna göre yapılacak olan şey ise sadece alan koduna bakmaktır.

Zaten alan kodu numaranın en başında yazar. Öncelikle sıfır rakamı gelir ve ardından üç haneli alan kodu devam eder. Böylelikle alan kodu rahat bir şekilde öğrenilmiş olur. 

332 Alan Kodu Nereye Ait? 

Alan kodları içerisinde 332 olduğunu söylemekte yanlış olmaz. Tabi bu alan kodunun ait olduğu bir şehir vardır. Bu şehrin adı ise Konya olarak karşımıza çıkar. Konya şehri 332 alan kodunu kullanarak arama yapma şansına sahiptir. Bu şehirde alan kodları her zaman 332 ile başlar ve bu şekilde devam eder. Başka bir alan kodunun şehirde olmadığı görülmektedir. 

0332 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

0332 ile başlayan numaranın aradığı yer Konya şehridir. Ülkemizde yer alan Konya şehrinin birçok farklı özelliği bulunmaktadır. Bunlar içerisinde alan kodunu saymakta mümkündür. Buna göre şehrin sahip olduğu alan kodu 0332 ile başlar. Bu kod ile arama alındığı zaman Konya şehrini akıllara getirmek doğru olur. 

Haberin Devamı

332 Alan Kodu Hangi Şehre Aittir? 

332 alan kodunun yer aldığı şehri Konya olarak söyleyebiliriz. Şehrin alan kodu 332 ile başlar ve ardından telefon numarası gelir.