Gazete Vatan Logo

32 Alan Kodu Nereye Ait? +32 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodu bilmek günümüzde önemlidir. Bu bilgi sayesinde arayanın kim olduğunu, nereden aradığına dair fikir edinmek mümkün olacaktır. Özellikle sıkça alan kodu merak edilmektedir. Alan kodlardan 32, çok merak edilen ve son dönemlerde araştırılan bir alan kodudur.

32 Alan Kodu Nereye Ait? +32 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

32 Alan Kodu Nereye Ait?

32 alan kodu Batı Avrupa'da bulunan Belçika'ya aittir. Belçika güçlü bir ülkedir. Belçika'nın sabit numarasını aramak için 32 alan kodu kullanılmalıdır. Dünya'nın her yerinden Belçika aranacaksa,32 alan kodu kullanılmalı. Belçika telefon konusunda oldukça yoğundur. Her yerden bu ülke aranmaktadır. 

+32 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Telefona gelen aramaların kimden geldiği merak edilmektedir. Uluslararası yapılan aramalarda alan kodunun önüne + işareti konulmaktadır. Bu işaretten sonra ise ülkenin alan kodu gelmektedir. Telefona gelen arama eğer Belçika'dan ise +32 alan kodu görülecektir.

32 Alan Kodu Hangi Ülkeye Ait?

Farklı amaçlardan dolayı ülkeler arası iletişime ihtiyaç duyulmaktadır. Yurt dışına yapılan aramalar için o ülkenin alan kodunu bilmek gerekmektedir. Aynı zamanda yurt dışında arayan numaranın başında da alan kodu görünecektir. 32 alan kodu Belçika ülkesine ait bir koddur. Doğru bir şekilde telefon ile ulaşmak için Belçika ülkesini arandığında numaranın başına +32 işareti konmalı.

Haberin Devamı

32 Alan Kodu Kime Ait?

Arayan numaranın başında 32 yazıldıysa, bu Belçika ülkesine ait bir numara olduğu anlaşılmaktadır. Çeşitli amaçlardan dolayı Belçika ile olan iletişim söz konusu olabilir. Amaca uygun bir şekilde arama yapmak için bu alan kodu kullanılmalı.

Belçika ülkesinde herhangi bir şehirden arayan olursa da aynı kod görünecektir. Belçika ülkesinin sınırları içerisinde olan her bölgeden arayan numaranın başına 32 gelmektedir. Uluslararası aramalar önemlidir. Bu yüzden alan kodu kullanmak gerekmektedir.