Gazete Vatan Logo

23 Plaka Neresi? 23 Hangi Şehrin Plakası? 23 Hangi İlin Plaka Kodu?

Hem Türkiye'de hem de dünyanın bütün farklı ülkelerinde kullanımı zorunlu olan plaka kodları, trafikte düzenin sağlanması için büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda şehirler için sabit olarak ele alınan bu kodlar, çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Avrupa'dan sonra Türkiye'ye geçmiş olan plaka kodları, 01'den başlamak suretiyle 81 rakamına kadar devam eder.

23 Plaka Neresi? 23 Hangi Şehrin Plakası? 23 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bu doğrultuda 23 plakası merak edilen kodlar arasında yer alır. Bu plaka kodu ise Elazığ şehrine aittir. Pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alan Elazığ için, alfabetik sıraya göre 23 plaka kodu konumlandırılmış durumdadır.

23 Plaka Neresi?

23 plakası araçların arka ve ön kısımlarında yerleşik olarak yer alması ile birlikte, Elazığ şehrine aittir. Özellikle alfabetik sıralamaya göre ele alındığı zaman E harfi üzerinden Elazığ şehrine 23 plakası denk gelmektedir.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer alan Elazığ, özellikle tarihi açıdan önemli bir yer taşır. Çünkü birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış olarak, değişik mimari yapıları günümüze kadar getirdiğini söylemek mümkündür.

23 Hangi Şehrin Plakası?

23 plakası alfabetik sıralama üzerinden bakıldığı vakit Elazığ şehrine ait olduğu anlaşılmaktadır. Özellikle tarım ve hayvancılık yüzünden gelişmiş olan Elazığ, ticari konuda da her geçen zaman gelişme göstermeye devam ediyor. Diğer yandan konumu açısından çevresindeki iller eşliğinde bir geçiş şehridir.

Haberin Devamı

Bu sebepten dolayı önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu şehirden çıkmış tüm araçlar ise arka ve ön plakalarında 23 numarasını kullanır. Bu durum özellikle trafikte düzeni sağlamak ve denetimi kolaylaştırmak amaçlı büyük öneme sahiptir.

23 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de bütün farklı şehirlerin değişik sayıları üzerinden plaka kodları yer alır. Dünyanın değişik ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de alfabetik sıralamaya göre bu durum ele alınmaktadır. 01 numarasından başlamak suretiyle E harfi eşliğinde Elazığ Şehri 23 plakasına almaktadır.

Gerekli kriterleri tamamladıktan sonra Trafik Şube üzerinden bu numaraya alan araç sahipleri, vasıtaları için plakalarında 23 numarasını kullanmaktadır. Böylece alınan bu numara ile beraber hem Elazığ içi hem de Türkiye'nin dört bir tarafına seyahat edilebilir.