Gazete Vatan Logo

213 Alan Kodu Nereye Ait? +213 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Resmi ismi üzerinden Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak öne çıkan Cezayir, aynı zamanda dünyanın önemli ülkeler içerisinde yer almaktadır. Diğer yandan Kuzey Afrika ülkesi olarak ön plana çıkar. Dünya çapındaki bütün ülkelerin olduğu gibi aynı şekilde Cezayir ülkesinde bir iletişim alan kodu yer almaktadır.

213 Alan Kodu Nereye Ait? +213 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodu ise 213 olarak ön plana çıkar. Yapılan iletişim kapsamında ise telefon girişi yapılırken daha çok +213 olarak yazılmaktadır. Böylece dünyanın birçok farklı ülkesinden Cezayir'in sınırları içerisindeki farklı şehirlere iletişim kurmak mümkün.

213 Alan Kodu Nereye Ait?

213 alan kodu Cezayir ülkesine aittir. Aynı zamanda bir Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak ifade edilebilecek olan Cezayir, pek çok açıdan dünyanın önemli ülkeleri içerisinde bulunur. Aynı şekilde Türkiye ile birlikte yine birçok farklı anlaşmaları ve çalışmaları olduğunu söylemek mümkün.

O yüzden telefon üzerinden de devamlı iletişim sağlanan bir ülkedir. Böyle durumlarda ise + 213 numarası başta tuşlanmak suretiyle bu alan kodu üzerinden Cezayir'in farkı telefonlarına erişim şansı elde edilebilir.

+213 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Dünya çapında her ülkenin iletişim noktasında kendine özgü bir alan kodu bulunmaktadır. Bu doğrultuda +213 ile başlayan numara ise Cezayir ülkesine aittir. Diğer yandan dijital telefonların ekranlarında +213 ile karşı karşıya kalınır ise o vakit bunun Cezayir ülkesinden geldiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Yani bu kişi Cezayir ülkesinden arıyordur. Böyle durumlarda telefonuna 213 numarası ile çağrı alan kişiler için Cezayir'den arandığını söylemek gerekir. Hem ithalat hem de ihracat ile beraber turizm noktasında da Cezayir, Türkiye ile iletişim dahilinde olan bir ülkedir.

Bu sebepten dolayı Türkiye'den Cezayir'e iletişim sağlamak amaçlı +213 numarası kullanılmaktadır. Aynı şekilde Cezayir üzerinden gelen numarada da en başta 213 yazar.