Gazete Vatan Logo

16 Plaka Neresi? 16 Hangi Şehrin Plakası? 16 Hangi İlin Plaka Kodu?

Motorlu taşıtların karayollarında takibini gerçekleştirmek ve denetimini sağlamak amaçlı plakalar büyük öneme sahiptir. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de şehre bağlı olarak sabit bir plaka kodu bulunur. Bu da herhangi bir cezai yaptırım ve benzeri gibi durumlar karşısında trafikte düzenin yakalanmasına olanak verir.

16 Plaka Neresi? 16 Hangi Şehrin Plakası? 16 Hangi İlin Plaka Kodu?

Bu konuda 16 plakası ise çok sık karşılaşılan plaka kodları içerisinde yer alıyor. Bu plakanın ise Bursa şehrine ait olduğunu söylemek mümkündür. Türkiye'nin en önemli ve büyük şehirleri arasında yer alması ile beraber, pek çok açıdan önemli illerden biridir.

16 Plaka Neresi?

16 plakası alfabetik sıraya göre ele alındığı zaman Bursa şehrine aittir. Pek çok farklı Türk devletine ve değişik uygarlıkları ev sahipliği yapmış olan Bursa, tarihi ve mimarisi açıdan büyük öneme sahiptir. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalmış eserleri ile her sene yoğun yerli ve yabancı turist çektiğini söylemek mümkündür. Diğer yandan Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biridir. Bu durum hem ticari hem de turistik ve nüfus bakımından ele alınabilir.

16 Hangi Şehrin Plakası?

Türkiye'nin bütün farklı şehirleri için değişik rakamları üzerinden plaka kodları bulunur. Bunlardan biri olarak 16 plaka kodu çok sık internetten araştırılmaktadır. Çünkü Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa şehrine aittir.

Haberin Devamı

Bursa merkezi çıkışı bulunan tüm karayollarındaki araçlar için arka ve ön plakalarda 16 numarası görünür. Plakanın başında çift haneli olarak 16 sayısı yer almaktadır. Daha sonra plakanın ilerleyen kısımlarında harfler ve diğer sayılar yer alır.

16 Hangi İlin Plaka Kodu?

Başta turizm olmak üzere aynı zamanda ticaret ve tarım noktasında da Bursa şehri önemli bir yer tutar. Bununla beraber Mudanya üzerinden de deniz turizmine açık bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Bu bağlamda sabit olarak plaka kodu ise 16 olarak ön plana çıkmaktadır.

Trafik Şube üzerinden gerekli koşulları tamamlamak suretiyle aracın trafiğe çıkarmak isteyen kişiler 16 plaka numarasını alır. Aynı zamanda internet üzerinden ya da telefon vasıtasıyla işlem yapmak isteyen kişiler, Bursa adına 16 plaka kodunu kullanabilir.