Gazete Vatan Logo
Galatasaray Zor An'larda Aslan Güler

Zor An'larda Aslan Güler

THY Euroleague Top 16 E Grubu'nun ilk hafta maçında Galatasaray Liv Hospital sahasında Zalgiris Kaunas'ı 78-69 mağlup etti.

Zor An'larda Aslan Güler

SEYİRCİSİNDEN yoksun çıktığı TOP 16 ilk maçında savunma anlamında gerçek kimliğinin oldukça uzağında bir görüntüdeydi G.Saray Liv Hospital ilk çeyrekte. Arroyo’nun etkili olduğu ilk periyotta, Anderson’un devreye girmediği düşünüldüğünde ise potasında gördüğü 22 sayı savunmadaki yumuşaklığı ortaya koydu.

2. çeyrekte savunma zaaflarının hücumu da etkilediği bir oyun ortaya koydu sarı-kırmızılılar. Cimbom 8’e çıkan farkı, Kerem, Ender ve Micov’dan gelen sayılarla kapattı ve 2:45 kala 35-35’lik dengeyi yakaladı. Ancak Anderson devreye girerek bulduğu sayılarla yeniden 4’e çıkan fark sonrası Javtokas skoru belirledi 35-41. İlk yarıda bulduğu 35 sayının 12’sini faul atışlarından kaydeden G.Saray’ın ilk yarıdaki en pozitif istatistiği serbest atış yüzdesiydi.

İYİ BİR BAŞLANGIÇ

2. yarıya savunma anlamında daha etkili başladı temsilcimiz. Erceg ve özellikle Sinan’ın hücumda verdiği katkıyla 3. çeyreğin tamamlanmasına 3:21 kala 49-49 eşitliği sağladı. O dakikadan sonra yaptığı ekstra işlerle fark yaratan Sinan Güler’in sayıları son periyoda 57-55 önde soktu G.Saray’ı. 2. yarıda süre aldığı bölümde savunmaya katkısıyla dikkat çeken Justin Carter son çeyrekte verdiği enerjiyle sarı-kırmızılıların galibiyetinde önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

ZALGIRIS’I top kayıplarına zorlayarak art arda hatalara iten G.Saray, savunmada kazandığı özgüveni hücumda da yakaladı 78-69 kazanmayı başardı. Zalgiris Kaunas rakip olarak G.Saray’ın seviyesinde olmasa da seyircisinden yoksun çıktığı TOP 16 ilk maçında aldığı galibiyetle iyi bir başlangıç yaptı sarı-kırmızılılar.