Gazete Vatan Logo
Futbol Yine sonradan ‘Es’ti!

Yine sonradan ‘Es’ti!

Beşiktaş maçındaki gibi 2-0’dan geri döndü

Yine sonradan ‘Es’ti!

Timsah’ı ağırlayan Es-Es zorlandı ama pes etmedi. 22’de Belluschi ve 46’da Ferhat ile 2 farkı bulan yeşil-beyazlılara Necati ve Erkan’la cevap veren Eskişehir 1 puanı kaptı.

KOCA ilk yarı Bursa’nın durağan üstünlüğüyle geçti. Ersun hocanın Tello ile oyuna başlamama tercihi Es-Es’in hem oyun aklını kıtlaştırmış, hem de balansını yok etmişti. Bursa için durağan üstünlük sözünü bilerek ettim. 21.53’te gelen gol, oyunun kontrolünü tamamen yeşil-beyazlılara verdi. N’Diaye, Belluschi ve Batalla ile orta sahaya ve tabii ki her yere hakim oldular. İlk yarıda akılda kalan tek ev sahibi görüntüsü 19.32’de kuş uçuşu 40’ar metre arayla oluşturulmuş üçgen sonunda Kamara’nın ortasına Necati Ateş’in vurduğu şut idi!

TELLO, SAĞLAM’I ÜZDÜ

ELBETTE ilk 45 dakikadaki üretim bandı yavaşlığını bizler gibi Ersun hoca da gördü ve Mehmet Güven’in yerine Tello’yu aldı. Futbol öyle bir oyun ki, ikinci yarının başındaki 10 saniyede Tello’nun attığı pas yerini bulsa 1-1 olacak maç, havalanan topun Diego hatasıyla Batalla’nın önüne düşmesiyle Ferhat’ın golü olarak 0-2’a geldi. Hemen geriye dönebilen ve Dede’nin korneriyle Necati’nin golü sonrası hayatta kalan ev sahibi, 6 dakika sonra ilk yarıda yapması gerektiği gibi bir atak organizasyonu sonrası beraberliği buldu.

İKİNCİ yarıda ilk yarıdaki tüm ‘uyurlar’ uyandı. Soldan Dede akmaya, ortada Alper öne gitmeye, önde Necati ve Kamara ‘aaa biz forvettik yaa’ demeye, Erkan topla sevişmeye başladı. Tüm bunların orkestrasyonu Tello’nun idi. 45 ile 75 civarı süren bu etkinlik, sonlarda biraz fren yaptı.

BUNA Bursa ataklarla mukabele etmedi çünkü Bursa hücumda hep etkisiz kaldı. Kanatlarda Tuncay ve Ferhat 1-2 cılız girişim dışında bir şey yapamadılar. Orta saha üstünlüğü de hem akıl hem oyun olarak Tello vasıtasıyla Eskişehir’in eline geçince; Bursa tam siper! 89.30’da Necati’nin vuruşunda Carson puanı getiren hareketi yaptı. Öte tarafta ise 14 Ekim 1979 Santiago doğumlu Şilili Rodrigo Tello, 1 Ağustos 2008’de Türkiye’de kendisine Sheriff Tiraspol maçında ilk kez forma veren Ertuğrul hocasının elinden iki puanı kapıyordu.

Haberin Devamı