Gazete Vatan Logo
Futbol Yine bize hüsran!

Yine bize hüsran!

F.Bahçe Ülker 55 sayıda kalarak Panathinaikos’a yenildi

Yine bize hüsran!

Sato hariç diğer isimler %28 isabetle oynadı. Yine de son çeyreğe kadar maçın içinde kalan Kanarya bir kez daha erken teslim oldu, son 10 dakikada tam 8 turnike yedi.

SEZONA Final Four favorisi bir kadroyla giren F.Bahçe Ülker’in ilk turda her maç daha iyiye gideceğini, yeni isimlerin alışıp, taşların daha yerine oturacağını bekliyordu izleyenler. Ama tersine sarı-lacivertlilerin performansı her geçen maç daha geriliyor. Daha bir arada, daha tempolu oynaması gerekirken, daha yavaş ve bireysel bir oyuna dönüyorlar.

PANATHINAIKOS deplasmanı da hüsran oldu temsilcimiz için. Geçen hafta R.Madrid önünde 61’le en düşük skorunda kalan F.Bahçe, Pana karşısında ancak 55 sayı üretebildi. Son derece temposuz, isteksiz ve organizasyondan uzak görünürken, Pana’nın da hücumda sorun yaşaması ve gününde olan tek isim Sato sayesinde 4. çeyreğin başına kadar oyunda kalmayı başardı sarı-lacivertliler. Fakat aynı Real önünde olduğu gibi son bölümde, daha fazla efor ve direnç beklenirken kaderine boyun eğen ve teslim olan bir F.Bahçe izledik. Son 5 dakikada sadece 5 sayı atarken, potasında 5 bomboş smaç ve turnike gördü temsilcimiz.

SATO 20 sayı attı. Diğerleri ise %28 isabetle 35. Ve bu bireysel olarak kötü günde falan olmakla alakalı değil. F.Bahçe o kadar temposuz ve sistemsiz oynuyor ki bu sayılar bile iyi kabul edilebilir. Takımın yıldızı McCalebb 3/12 isabetle 7 sayı, 1 asistte kalıyor ama tüm takım gibi vücut dili bitkin ve umutsuz. F.Bahçe için sorun bu. Kimsenin yaptığı şeye ve galibiyete inancı kalmamış gibi.

4 KISA DA OLMADI

UZUN süre 4 kısa oynamak bile hareket getirmedi F.Bahçe’ye. Zaten oyuncular istemiyorsa 5 guard bile oyunu hızlandıramaz. Pianigiani ile oyuncuların iletişimi azalmış, oyuncuların İtalyan koça ve sistemine olan güvenleri sarsılmış sanki. Nedeni ne olursa olsun skor olarak değil zihinsel olarak yenilmiş bir F.Bahçe izleyince kağıt üzerinde 5 kat ağır basan takımın gelecek hafta Cantu ile oynayacağı gruptan çıkma maçı bile endişe verici bir hal alıyor. Top16’nın ne kadar korkutucu olacağına hiç girmeyelim.

Batiste’i ağlatan vefa

9 yıl formasını giydiği Panathinaikos’a karşı OAKA Arena’da ilk kez rakip olarak sahaya adım atan Mike Batiste taraftar ve kulüp tarafından onurlandırıldı. F.Bahçe Ülker’in 35 yaşındaki ABD’li pivotuna kulübün efsane başkanı Giannakapoulos plaket verirken taraftarın müthiş coşkusuna kayıtsız kalamayan Batiste gözyaşlarına engel olamadı. ‘Evine hoş geldin Batiste’ pankartıyla selamlanan yıldız isim taraftarlara teşekkür ederek bir gün yollarının kesişeceğini ifade etti.

Borcu ödedi, istifa etti

EUROLEAGUE’DE Panathinaikos’a yenilen F.Bahçe Ülker’in önceki gün Atina’da havaalanında gözaltına alınan ABD’li oyuncusu Mike Batiste dün sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Ayrıca kulübe ait olduğu anlaşılan 200 bin Euro’luk vergi borcunu ödeyip Batiste’i kurtaran Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos bütçesindeki birçok borcun ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Haberin Devamı