Gazete Vatan Logo
Futbol Yazıklar olsun!

Yazıklar olsun!

Türk sporu şiddetten arınmaya çalışırken '2 Büyük'; G.Saray ve F.Bahçe ateşe adeta benzin döküyor...

Yazıklar olsun!

Gerek alt liglerde gerekse amatör liglerden hemen hemen her hafta bir olay haberi gelirken, Türk sporunun lokomotifi, çınarı, ebedi dost, ezeli rakip iki takımı arasında gerginlik dineceğine her geçen gün biraz daha tırmanıyor. Maçlara gidip gelirken takım otobüslerine yapılan saldırılar, taraflarların dışarıda birbirlerini yaralamaya hatta öldürmeye kadar varan şiddet uygulamaları, tribünde rakip takım ve sporcularına edilen küfürler artık rutin görüntüler haline gelirken, işin asıl sahibi olan sporcuların ve tansiyonu düşürmeleri beklenen yöneticilerin şiddeti körükleyen tavırları son dönemde iyice tavan yaptı.

Fenerbahçeli yöneticilerin, G.Saray'ın şampiyon olduğu kadın basketbol play-off maçında tartaklanması, sonrasında tarafların karşılıklı birbirlerini suçlayan açıklamaları daha tazeliğini korurken, iki kulüple ilgili "Bu kadarına da yazıklar olsun" dedirtecek 2 skandal ortaya çıktı.

ALEX TELLES FARK EDİP SİLDİ AMA...

Aslında geçen sezon şampiyon olduğunda G.Saraylı futbolcuların takım otobüsündeki "Şampiyonluk yarınlara kaldı, la la la lay la la la lay" tezahüratlarıyla F.Bahçe'ye yaptığı gönderme canlı yayınla tüm Türkiye tarafından izlenmişti. Sarı-kırmızılıların 9 yıl aradan sonra kazandığı Ziraat Türkiye Kupası dönüşünde uçakta yine F.Bahçe'yi hedef alan tezahüratları bu kez sansürsüz olarak sosyal medyaya düştü.

Alex Telles, tribünlerin hemen her fırsatta dile getirdiği "Ya.... ye Fener" tezahüratının uçakta takım arkadaşlarınca hep bir ağızdan seslendirildiği anları cep telefonun kamerasıyla kaydederken, bu kaydı sosyal medyada paylaşması skandalı gün yüzüne çıkardı. Brezilyalı sol bek kısa sürede durumun vehametini fark edip videoyu silmesine rağmen kayıt çoktan internette paylaşılmaya başladı.

BAŞKANDAN TBF YÖNETİCİLERİNE FIRÇA

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından önce F.Bahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu Twitter'dan duruma tepki gösterdi, sonra sarı-lacivertliler resmi internet sitesinden sert bir açıklama yayınladı. Ancak F.Bahçe cephesinin ezeli rakibini hedef aldığı anlarda bu kez F.Bahçe'nin 1 numarası Aziz Yıldırım ile kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu'nun G.Saray'a küfür ettiği görüntüler internete düştü.

2 Mayıs'ta F.Bahçe Ülker Sports Arena'da oynan kadın basketbol play-off mücadelesinde Yıldırım ve Uslu'nun Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy ile TBF'nin kadın basketboldan sorumlu yöneticisi Jülide Sonat'ı adeta fırçalıyordu. Ardından Mahmut Uslu'nun G.Saray Odeabank'ın bench'ine parmağını sallayarak "Senin ananı s..." "O.... çocuğu" dediği net bir şekilde görüldü. Yine aynı kayıtta önce yerine oturan ancak bir türlü sakinleşemeyerek TBF yöneticilerine tepkisini sürdüren Aziz Yıldırım'ın da yine G.Saray bench'inden özellikle parmağı ile işaret ederek el hareketleriyle tepki gösterdiği bir kişiye "O.... çocuğu seni" dediği görüntülerden anlaşılıyor.

Türk futbolunda şiddeti önlemek için atılan adımların yetersizliğine vurgu yapan, 6222 sayılı yasanın tam olarak uygulanamamasından yakınan iki güzide kulübün bu konuda ne kadar samimi oldukları da bu yaşananlardan sonra kamuoyunun takdirine kaldı...

Haberin Devamı