Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Yanal revizyona hazırlanıyor

Yanal revizyona hazırlanıyor

Beşiktaş maçının hazırlıklarına devam eden Bordo- Mavililer’de teknik direktör Ersun Yanal, kadroda revizyona gitmeyi planlıyor. Stoperde Uğur-Durica, Hubocan-Durica ve Okay-Uğur ikililerini deneyen Yanal, orta saha bölgesinde de büyük bir kararsızlık yaşıyor.

Yanal revizyona hazırlanıyor

Beşiktaş ile oynanacak derbiyi çıkış karşılaşması olarak gören Trabzonspor, yoğun tempoda idmanlarına devam ediyor. Bordo-Mavili futbolcuların hırslı ve istekli görüntüsü dikkat çekerken, teknik direktör Ersun Yanal da ideal kadrosunu oluşturmaya çalışıyor. Kaleyi sakatlığını tamamen atlatan Onur’a emanet edecek olan 55 yaşındaki çalıştırıcı, beklerde Pereira ve Mas’ı görevlendirecek. Tecrübeli teknik adam, santrfor bölgesinde ise gözünü gol krallığına diken Burak Yılmaz’a forma verecek. Başarılı çalıştırıcı, sezon başından bu yana savunma hattında sorun yaşanması nedeniyle stoper tandemini Siyah- Beyazlılar karşısında değiştirmeyi planlıyor. Antrenmanlarda Uğur- Durica, Hubocan-Durica ve Okay-Uğur ikililerini deneyen Yanal, kararını son idmanda verecek.

Kucka ve Sosa’nın yeri garanti

Kanatlar ve orta alanda da revizyona gitmesi beklenen deneyimli hoca, ilk 11’e şimdiden Kucka ve Sosa isimlerini yazdı. Arjantinli futbolcuyu 10 numara bölgesinde sahaya sürmeye hazırlanan Yanal, Kucka’nın yanında ise Okay’ı ya da Onazi’yi tercih edecek. Castillo’nun tamamen hazır olması, Bongonda, Yusuf Yazıcı ve Olcay Şahan’ın idmanlardaki iyi performansı nedeniyle kanatlarda birçok alternatifi bulunan tecrübeli teknik adam, büyük bir kararsızlık yaşıyor. Ersun Yanal’ın bu bölge için de son kararını yarınki antrenmanda vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yanal’ın şansı tutmuyor

Teknik direktör Ersun Yanal’ın, üç büyüklere karşı şansı pek tutmuyor. 55 yaşındaki çalıştırıcı, İstanbul takımlarına karşı kariyerinde çıktığı 77 maçta sadece 16 kez sahadan galip ayrıldı. 38 maçta mağlup olan Yanal, 23 maçta ise rakipleri ile yenişemedi. Bordo- Mavililer’in, ligin 2. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşma da 2-2’lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

Güneş bir adım önde

Ersun Yanal ile Şenol Güneş ise daha önce 7 kez karşı karşıya geldi. Bordo-Mavililer’in çalıştırıcısı bu maçların 2’sinde gülerken, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş ise Yanal’a karşı 4 maçtan sahadan galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Oyunculara prim yok

Başakşehir’le 2-2 berabere kalan, Alanyaspor’a 4-3 mağlup olan Fırtına, Beşiktaş karşılaşmasını kader maçı olarak görüyor. Hafta içinde derbiden 3 puanla dönülmesi durumunda oyunculara prim dağıtılacağı iddia edilirken, Başkan Muharrem Usta ve kurmayları, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Muharrem Usta moral verecek

Tüm sonuçlara rağmen teknik direktör Ersun Yanal’ın arkasında duran Başkan Muharrem Usta, Beşiktaş maçı öncesinde son idmanı ziyaret etmeyi planlıyor. Bordo-Mavili futbolculara moral verecek olan Fırtına’nın patronu, Ersun Yanal’dan da takımın son durumuyla alakalı bilgi alacak. Usta’nın kurmayları ile birlikte Beşiktaş maçını tribünden izlemesi bekleniyor.