Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Volkan'ı oynatsan ne kaybedersin?'

'Volkan'ı oynatsan ne kaybedersin?'

Galatasaray’ın eski futbolcularından Evren Turhan, Lazio maçı sonrası Galatasaray’ın oynadığı futbola eleştirilerde bulundu.

'Volkan'ı oynatsan ne kaybedersin?'

İşte Evren Turhan’ın açıklamaları;

‘Oyuncuların doymuşluğu Galatasaray’ı bu hale getirdi’

- 3 kupalı 4 yıldızlı Galatasaray Avrupa’dan neden elendi?

Nedenleri çok. Öncelikle kadro yapısı ve Denizli’nin yanlış tercihlerini sayabilirim. Ligdeki hedeften kopmak, oyuncuların doymuşluğu Galatasaray’ı bu hale getirdi. Lazio aslında bakarsanız Galatasaray’ın ayarında bir takım. Eski Lazio değil futboluyla. Galatasaray bu kadrosuyla da eleyebilirdi. Cesaretsiz oyunun etkisi de çok oldu. İkinci maçı da golü attıktan sonra çevirebilirdi, Denizli hamleleri iyi yapamadı. Oyuncuları da suçluyorum hiçbirinin alacağı yok içeride. Kafalarına takacakları problem yok. Profesyonellik anlamında baktığında. Öte yandan performans düşüklüğü de var futbolcuların çoğunda.

‘Takım savunması yapamazsan ve duran topları çeviremezsen turu geçemezsin’

- Bir dönemin Avrupa Fatihi son 16’ya kalamadı. Galatasaray nerede yanlış yapıyor?

UEFA’ya kalması bile sıkıntılıydı. O eski Galatasaray’ı sergileyemedi. Kadroda çoğu oyuncu duruyor ama takım savunması yapamıyor futbolcular. Duran toplarda büyük zaafı var. Avrupa’da bu iki şeyi yapamazsan turu geçemezsin.

Haberin Devamı

‘Yönetim istifa etse ne olur ki?’

- Taraftarın yönetimden ve Mustafa Denizli’den istifa beklentisi var. Sizce istifa yaşanacak mı?

Yönetim istifa etse ne olur ki? UEFA’dan gelecek men çok önemli. Gelecek karara göre tablolar değişecek. Bu sezon sıkıntılı geçmeye devam edecek Galatasaray için. Hedef olduğu zaman daha iyi oynuyor çünkü futbolcular. Ziraat Türkiye Kupası şuan en büyük hedef. Oyuncuların daha işi bitmedi. Bu yönetime de fazla bir şey diyemiyorum. Baktığında bir kişiyi suçlayamazsın, buraya gelmesinde hepsinin payı var.

‘Umut yerine Volkan Pala’yı oynatsan ne kaybedersin?’

- Kadroda rotasyona ihtiyaç var mı?

Kesinlikle var ama hangi oyuncuyla yapacaksın ki? Umut Bulut yerine Volkan Pala’yı oynat, bir tane genç oyuncuyu daha kazan. Bu rotasyonları yapsan ne kaybedersin.

‘Denizli yardımcı hoca istemediyse çok büyük hata yaptı’

- Mustafa Denizli’nin yardımcı bir hocaya ihtiyacı var mı?

Haberin Devamı

Hocanın ekibini kurması lazım. Yönetim bir açıklama yapmıyor. En büyük eksiklik diyalog. Diyalog eksikliği olan her yerde başarısızlık kaçınılmaz. Hoca mı istemedi, yönetim mi almadı bilmiyoruz. Denizli istemediyse eğer çok büyük bir hata yaptı.

‘Donk’ta Galatasaray’ın mücadeleci ruhu yok’

- Selçuk İnan Melo’nun boşluğunu hissediyor mu?

Kesinlikli sahada onu arıyor. Donk geldi ama Galatasaray’ın mücadeleci ruhu yok. Melo’nun boşluğunu dolduramadı. Öte yandan Selçuk’ta çok büyük bir düşüş var. Akhisar maçında Selçuk nasıl çıkış yaptı hatırlıyorsunuz ama Lazio maçında sahada yoktu.

‘Denizli’nin sihirli dokunuşları kayboldu’

- Golü atan Yasin ile golün asistini yapan Sabri’nin oyundan alınmasına ne diyorsunuz?

Golü atan ve asisti yapan isimler oyundan çıkarıldı. Mustafa Denizli bu konularda bir şey düşünemiyor. Sabri ile Yasin’i çıkarması çok mantıksız. İlk önce Yasin’i çıkaracaktı, gol atınca tuttu. Chedjou 17 tane pas hatası yaparsa o maçı kazanma şansınız yok. Denizli’nin artık o sihirli dokunuşları kayboldu. Bilal’i ise maçın bitmesine 5 dakika kala oyuna alıp ne verim alabilirsin ki?

Haberin Devamı

(Hakan Akar / Karar.com