Gazete Vatan Logo
Basketbol Ufuk'ta şampiyonluk göründü

Ufuk'ta şampiyonluk göründü

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin 4. maçında Pınar Karşıyaka sahasında Anadolu Efes ile karşılaştı.

Ufuk'ta şampiyonluk göründü

Serinin 4. maçında Anadolu Efes’i konuk eden Pınar Karşıyaka 16 sayı farktan geri dönüp karşılaşmayı uzattı. Seride 2. kez uzatmaya gidilirken yeşil-kırmızılılar durumu 3-1’e getirdi ve mutlu sona bir adım daha yaklaştı

BİRBİRİNDEN sert ve birbirinden tempolu geçen dört karşılaşma ve mücadele de hep maksimumda... Bu şartlarda ilki İstanbul’da olmak üzere üst üste üç maçı da kazanmayı bilmiş ve şampiyonluktan yalnızca bir maç uzak olan bir Pınar Karşıyaka.
DRAPER’DAN yoksun başlanan seriye Huertel’in cezası ve Krstic’in sakatlığı eklenince ibre tamamen Pınar Karşıyaka’ya dönmüş gibi görünüyordu ancak bu yokluklara rağmen parkede yine Anadolu Efes’in istediği basketbol oynandı. Özellikle Perperoglou müthiş bir ilk yarı oynayarak devreyi 16 sayı ile kapattı.
KAF-KAF PES ETMEDİ
SOYUNMA odasına 35-37’lik skorla gidildikten sonra ikinci yarıya çok iyi başlayan ve üçüncü periyotu 19-32 tamamlayan Anadolu Efes, farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Savunma sertliğini en üst düzeye çıkaran ve geçiş hücumlarıyla kolay sayılar bulan konuk ekip lacivert-beyazlılar, özellikle Birkan ile bulduğu dış şutlarla da ritmini arttırdı. Ev sahibi Pınar Karşıyaka ise mücadeleyi bırakmadı ve son periyotta özellikle Strawberry ve Kenny’nin ürettiği skorlarla geri dönmeyi bildi ve maçı uzatmaya götürdü.
ŞAMPİYONLUĞA 1 ADIM
JANNING’İN ise çoğu maçın kritik noktasında yaptığı 8 top kaybı, Anadolu Efes için telafi edilemez oldu. Özellikle uzatma periyodunda yaptığı kayıplar Pınar Karşıyaka’nın ekmeğine yağ sürünce, zaten öne geçmiş olan İzmir ekibi, Kenny’nin bulduğu 3’lükle coştu ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı