Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Türkiye yarış takviminin en önemli ülkeleri arasına girebilir'

'Türkiye yarış takviminin en önemli ülkeleri arasına girebilir'

52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda yarışan Avustralyalı ünlü pedal Adam Hansen tam bir Türkiye aşığı. Tur’a 6 kez katılan Lotto Soudal’in yıldızı, takımı için program yazıyor, kendi ayakkabılarını tasarlıyor

'Türkiye yarış takviminin en önemli ülkeleri arasına girebilir'

52.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 6. kez pedal basan Lotto Soudal’in dünyaca ünlü bisikletçisi Adam Hansen, Türkiye’yi çok sevdiğini ve burada yarışmaya devam edeceğini söyledi.

Tur sırasında Habertürk’e konuşan Avustralyalı yıldız, sadece sporcu değil aynı zamanda bir ‘mucit’. Gençlik yıllarında bilgisayar programcılığı yapan 34 yaşındaki Hansen, etaplarda giydiği ayakkabılarını da kendi tasarlıyor. Türkiye’nin bisiklet sporu için harika bir ülke olduğunu vurgulayan Hansen, “Ülkenizde hem dağlar var, hem sahil şeridi. Bence Türkiye, yarış takviminin en önemli ülkeleri arasına girebilir” diyor.

Türkiye’ye gelirken adeta bir tatile geliyormuş gibi hissettiklerini söyleyen Hansen, “Havasıcak, çok güzel kumsallardan geçiyoruz, hoş otellerde kalıyoruz ama bu bir tatil değil! Türkiye Turu, Giro öncesi benim için iyi bir hazırlık oluyor” ifadelerini kullanıyor.

Takımı için lojistik bir yazılım üreten ve çifti 2500 euroya satılan özel tasarım ayakkabılarını da ‘ihtiyaçtan’ tasarladığını söyleyen Hansen sözlerini şöyle sürdüyor: “Bisiklete başlamadan evvel bilgisayar programcısıydım, bu yüzden elimden böyle işler gelir. Bu yazılım, her şeyi bir arada görme imkânı verdiği için çok işimize yarıyor.”

Haberin Devamı

AĞRIM OLDU TASARLADIM!

“Ayakkabılarımı tasarlama meselesi ihtiyaçtan çıktı. Sağ ayağımdaki bir kemiğin yapısı yüzünden ayakkabılar ağrı yapıyordu. Ben de inat ettim; kendime uygun ayakkabı yaptım. Sanırım bizim mesleğe çok da uygunlar. Sınırlı sayıda üretiliyor.”

(HT Spor)