Gazete Vatan Logo
Galatasaray Türkiye Kupası diye yazılır Galatasaray diye okunur

Türkiye Kupası diye yazılır Galatasaray diye okunur

Antalya'daki dev finalde ezeli rakibi F.Bahçe'yi deviren Cimbom, Ziraat Türkiye Kupası'nı 17. kez müzesine götürdü.

Türkiye Kupası diye yazılır Galatasaray diye okunur

31’de Podolski’nin golüyle, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığı sezonda dahi kupa kaldıran Aslan, Avrupa vizesini alarak UEFA’nın verdiği 1 senelik cezasını çekmeyi de başardı. Ligde Beşiktaş’a geçilen, kupada da G.Saray’a teslim olan F.Bahçe ise 2015-16 maratonunu eli boş noktaladı

LİGDE hedeflerinin uzağında kalan iki ezeli rakip Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. 2 takım taraftarlarını bir arada görmeyi unutmamıza ramak kala büyük bir buluşmaya ev sahipliği yaptı Antalya. Söylemeden geçemeyeceğim, maç öncesi stattan ekrana yansıyan görüntüler muhteşemdi. Sezon boyunca seçimleriyle eleştiri oklarının hedefi olan Pereira bu maçta da seçtikleri ve seçmedikleriyle eleştirileri haksız çıkarmadı. Sezonu eli boş kapatmamak adına sahaya çıkan 2 takımdan arzulu görünen taraf G.Saray’dı.

6. dakikada F.Bahçe kalesinde ilk tehlikeyi Podolski’yle yaratan sarı-kırmızılılar, 13’te yine Posolski’yle gole yaklaştı. Topa uzun süre hakim olmakta ve rakip yarı alanda organize olmakta zorlanan F.Bahçe oyununu sahaya yansıtmaktan uzaktı. 30’da G.Saray’ın kazandığı korner önce Denayer’in sonra da Podolski’nin kafasıyla ağlarla buluştu ve sarı-kırmızılılar 1-0 öne geçti. F.Bahçe’nin gol sonrasında da beklenen reaksiyonu gösteremediği devrede akılda kalan pozisyon 39. dakikada kullanılan kornere Mehmet Topal’ın vurduğu Muslera’nın geçit vermediği kafaydı.

Haberin Devamı

2. HAYÂL KIRIKLIĞI

2. yarıda daha baskılı görüntüdeki sarı-lacivertliler 62’de yine bir korner vuruşu sonrası Ba’yla gole yaklaştı ancak bu kafa vuruşu direği aşamadı. Maç boyunca rakip kalede daha büyük bir tehlike yaratamayan, atakları etkisiz son vuruşlardan öteye geçemeyen F.Bahçe son dakikalarda art arda G.Saray kalesini yoklasa da aradığı golü bulamadı.

2 takım oyuncuları arasında yaşanan gerginliklerin tribüne küfür olarak yansıdığı anlar ve Podolski’nin attığı gol dışında futbol adına akılda kalacak pek bir şey yoktu sahada. Daha istekli olan G.Saray, 54. Türkiye Kupası’nı müzesine götürmenin mutluluğunun yanı sıra Avrupa’daki cezasını da 1 yıl olarak garantileyerek çifte sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE ise ligden sonra kupadan da eli boş dönerek tarihinin en pahalı kadrosuna sahip olduğu sezonda, unutmak istediği bir sene geçiren rakibi karşısında bu sezon 2. büyük hayal kırıklığını yaşadı.