Gazete Vatan Logo
Galatasaray Tudor'un şifreleri!

Tudor'un şifreleri!

Adana kadrosuyla şaşırtan hoca, planlarının işlemesinden ve takımın mesajlara verdiği tepkiden memnun.

Tudor'un şifreleri!

Sneijder, De Jong, Tolga, Sabri ve Hakan’ı kulübeye çeken, sakatlığı geçen Chedjou’yu ise kadroya almayan genç çalıştırıcının radikal kararlarının altında ince mesajlar yatıyor

TRABZON mağlubiyeti sonrası takım içinde çok ciddi problem olduğunu söyleyen G.Saray Teknik Patronu Tudor, milli arada takımla yaptığı toplantıda ‘Bundan sonra ben forma vermeyeceğim, formayı hak eden kendi alacak’ demişti. Ancak Tudor’un Adana karşısında mesajının sadece bununla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. İşte kadro tercihiyle herkesi şaşırtan Tudor’un aldığı radikal kararların altında yatan mesajlar:

SAKATLIĞI BAHANE EDEREK MAÇ SEÇENLER

BU mesaj Chedjou’ya. Trabzon maçından önce sağlık ekibinin ‘Oynayabilir’ raporuna rağmen, ‘Topuğum ağrıyor’ diyerek oynamak istemedi.

Bunun üzerine Igor Tudor da onu sağlıklı olmasına rağmen Adana kadrosuna almadı. Hatta maç içinde Tolga’yı stopere çekerek gerekirse takım içindeki isimleri o bölgeye devşirebileceğini gösterdi.

İSİM DEĞİL, MÜCADELE FORMAYI ALIR

BURADA bütün takımı hedef aldı Hırvat hoca. Oyuncunun ismi ne olursa olsun, bundan sonra idmanlarda en istekli olan formayı kapacak. Bunu da Wesley Sneijder yerine Josue’yi Adana maçında ilk 11’de başlatarak gösterdi.

Haberin Devamı

SİSTEM ÖNEMSİZ, ASIL HEDEF FELSEFE

G.SARAY’A geldiğinden beri 3’lü savunmayı benimseyen Tudor, oyuncularına ‘sistemden önemlisi felsefe’ mesajını verdi. Takımını 4’lü savunma ve çift forvetle sahaya sürdü. Bu şekilde kimsenin yerinin garanti olmadığını belli etti. Ayrıca ‘Zaten yedeğim’ diyenlere ‘Her zaman hazır olun’ mesajını verdi.

FUTBOLCU TERCİHLERİ DEĞİŞEBİLİR

TUDOR, yedek bıraktığı isimlerden vazgeçtiği anlamı çıkmasını istemiyor. Ayrıca maç içinde dakika kaç olursa olsun o isimlere şans gelebileceğinin de zihinlere kazınmasını istiyor. Bunu da yaptığı değişikliklerle gösterdi.