Gazete Vatan Logo
Basketbol Trabzon'dan Uşak Sportif'e gitti

Trabzon'dan Uşak Sportif'e gitti

Kırmızı-siyahlı ekip, Medical Park Trabzonspor'da forma giyen oyun kurucu ile anlaşma sağladı.

Trabzon'dan Uşak Sportif'e gitti

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Uşak Sportif, transfer çalışmaları kapsamında Medical Park Trabzonspor'dan oyun kurucu Yunus Akçay ile anlaşma sağladı.

Kulüp genel menajeri Fatihan Erdoğan, yaptığı açıklamada, bir süredir görüştükleri oyun Yunus ile el sıkıştıklarını duyurdu.

Akçay'ın takıma dahil edilmesiyle transferi büyük ölçüde tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, daha önce Darüşşafaka, Antalya Büyükşehir Belediyespor ve Torku Konyaspor formaları da giyen 26 yaşında, 1.91 boyundaki Yunus Akçay'ın takıma önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Hızlı, iyi savunma yapan ve agresif oynayan bir takım oluşturduklarını anlatan Erdoğan, " Alt yapıdan iki oyuncuyu A takıma çıkartmak istiyoruz. Temmuz ayının son haftasında takımı toplayıp antrenmanlara başlayacağız. Bir yabancı oyuncu daha transfer edebiliriz, ancak bunun için aceleci olmayacağız" dedi.

İsim sponsorluğu için Muratbey firması ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, bu hafta görüşmelerden sonuç almayı planladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Uşak Sportif, transferde Paul Harris, D'angelo Harrison, Tyrone Johnson, Khem Birch, Watson ve Torku Konyaspor'dan Mesut Ademoğlu, TÜYAP Büyükçekmece'den Şahin Ekmen ve Trabzonspor Medical Park'tan Can Korkmaz ile anlaşma sağlamıştı. Uşak ekibi Yunus Akçay transferiyle 9. oyuncuyu renklerine kattı.