Gazete Vatan Logo
Basketbol ‘Tasvip etmiyoruz!’

‘Tasvip etmiyoruz!’

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği, Tanjevic seçimini manidar buldu

‘Tasvip etmiyoruz!’

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD), Bogdan Tanjevic kararını tasvip etmedi... TÜBAD’ın internet sitesinden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baturalp’in imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

“2013 Eylül ayında Slovenya’da yapılacak Erkekler Avrupa Şampiyonasına hazırlanacak A Milli Takımımız’ın teknik kadrosu açıklandı. Akdeniz Oyunları’ndaki ekip olduğu gibi tekrar göreve getirildi.

Bu tip görevler verilirken en çok dikkat edilecek husus o görevi üstlenecek şahsın öncelikle o işe liyakatdır.

Ülkemizdeki Türk antrenörlerden Ergin Ataman, Erman Kunter, Orhun Ene, Ufuk Sarıca ve Oktay Mahmuti çalıştırdıkları kulüp takımlarında kendilerini fazlasıyla kanıtlamış isimlerdir.

‘TÜRK OLMALIYDI’

Bugün Türk milletine milli takımımız için bir aday isim sorulsa sanırım çıkacak isim yukarıda saydığım Türk Antrenörler arasından olurdu.

Hal böyleyken hâlâ başka arayışlarda bulunmak bizlere manidar geldi. Bu kadar kıymetli Türk antrenörümüz bulunurken yabancı isimlerin devreye sokulmasını TÜBAD Yönetim Kurulu olarak tasvip etmiyoruz.

Yalnız şartlar ne olursa olsun şampiyonaya iştirak edecek A Milli Takımımız’ın başarısının da en büyük dileğimiz olduğunu tüm kamuoyu tarafından bilinmesini gönülden istiyoruz.”

Haberin Devamı