Gazete Vatan Logo
Futbol Tarihi rövanş!

Tarihi rövanş!




Fatih Terim ile Joachim Löw bir kez daha karşı karşıya gelecek 10 yıl sonra; peki ne olmuştu 10 yıl önce?
Fatih Terim, Galatasaray'ın başındaydı... Joachim Löw ise Fenerbahçe'nin... Üç kez karşılaştılar; maçlardan önce birbirlerini kutlayıp öpüştüler...

İlk karşılaşma 26 Temmuz 1998'deydi; Türkiye Spor Yazarları Kupası maçıydı bu... Terimli Galatasaray; Löwlü Fenerbahçe'yi 4 - 1 yendi.

İkinci karşılaşma Kadıköy'de 20 Eylül 1998'deydi... Lig maçında Fenerbahçe Moldovan ve Baliç'in golleriyle 2 - 0 öne geçti... Ancak sonra Hagi ve Hakan Şükür skora eşitlik getirdi, maç da 2 - 2 bitti.
Son karşılaşma yine bir lig maçıydı. 7 Mart 1999'du tarih; Galatasaray Okan Buruk ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2 - 0 kazandı. O sezonu Terim'li Galatasaray şampiyon olarak tamamladı; Löwlü Fenerbahçe ise lig üçüncülüğünde kaldı. Zaten sezon sonunda da Löw görevinden ayrıldı.

Zaman nasıl da geçiyor hızla... Su gibi akıp; gidiyor. 10 yıl önce... 10 yıl sonra... Peki ya bundan 10 - 20 yıl sonra... Neyse; bırakalım bir kanara geleceği, dönelim bugüne... Terim yine gülen taraf mı olacak Löw'le karşılaşmasında, yoksa Löw 10 yıl önce kendisini hep üzen rakibine karşı bu kez kazandığı tecrübeyi mi kullanacak? Tarihin tekerrür etmesi dileği ile... maraton.com.tr



DİĞER HABERLER

Portekizli yıldıza Juve kancası!

Ya Baros, ya Klasniç!

Barcelona bombayı patlattı!

Schwensteiger’e dev talip!

Totti ne zaman dönüyor?


Bir bomba da Arsenal'den!


Haberin Devamı