Gazete Vatan Logo
Futbol Süper Lig’in asıl ‘Paşa’sı Kayseri

Süper Lig’in asıl ‘Paşa’sı Kayseri

Ersen’in golüne Zalayeta ve Amisulashvili ile yanıt veren Kayseri, Paşa’yı dipte bıraktı

Süper Lig’in asıl ‘Paşa’sı Kayseri

LİGE fırtına gibi başlayan Kayseri zor günler geçiren Kasımpaşa deplasmanında da hız kesmedi. Seri mağlubiyetlerin ardından kendini ligin sonunda bulan Kasımpaşa ev sahibi olmanın avantajıyla oyuna atak başladı. Daha 10. dakikada Ersen Martin ceza sahası içinde Souleymanou’nun elinden sektirdiği kafa vuruşunu tamamlayarak takımını öne geçirdi: 1-0. Ancak Kayseri ilk 9 haftada sergilediği takım disiplinine sadık kalıp, orta alanda baskıyı arttırınca 2 dakika sonra eşitliği sağladı. Kornerde iyi yer tutan Zalayeta, tekrar içeri ortalanan topu 6 pas önünde Tolga’nın üstünden ağlarla buluşturdu: 1-1.

İLK GOLÜN ADETA KOPYASI

19. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Yekta zor olanı yapıp topu auta atarken, Kayserispor 41’de kornerden ilkinin kopyası 2. golüne ulaştı. Uzaklaştırılamayan topu Amisulashvili uçan tekmeyle 6 pas çizgisi üstünde kaleye yolladı: 2-1

2. yarı Kayseri geri çekilirken, Kasımpaşa maçın sonuna kadar uzaktan şutlar ve şişirme toplarla sonuca gitmeye çalıştı. Ancak ev sahibinin ceza sahası içindeki beceriksizliği Kayseri’ye ligdeki art arda 4. ve toplamda 7. galibiyetini getirdi. Anadolu ekibi ligde maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti.

Gençler 3 hafta sonra nefes aldı

SÜPER Lig’de evinde son haftaların başarılı takımı Manisaspor’u 2-0’la geçen G.Birliği kötü gidişine son verdi. Doll’den sonra yeni teknik direktör Zumdick yönetiminde ilk galibiyetini alan Başkent temsilcisine 3 puanı getiren goller 34. dakikada Serkan Çalık ve 53’te Zec’ten geldi.

BU sonucun ardından G.Birliği Süper Lig’de puanını 11’e yükseltirken, konuk takım Manisaspor ise 12 puanda kaldı.

İstanbul’un son kurbanı BUCA

İSTANBUL BŞB, deplasmanda Buca engelini 2-0’la geçerek Süper Lig’in 10. haftasında 5. galibiyetini aldı. 76’da Gökhan Süzen ceza sahasına çok sert orta yaptı, Buca defansının izlediği pozisyonda İ.Akın kale ağzında affetmedi: 1-0. 81’de ise Hasagic’in uzun vuruşunda G.Süzen kafayla defansın arkasına aşırttı, kaleciyle karşı karşıya kalan Tevfik sert bir vuruşla skoru belirledi: 2-0.

Haberin Devamı