Gazete Vatan Logo
Futbol Stoperlere 130 milyon lira!

Stoperlere 130 milyon lira!

Beşiktaş, 100'üncü yıl şampiyonluğundaki Zago-Ronaldo-Ahmet Yıldırım üçlüsünden sonra her yıl stoper transferi yapmasına rağmen defansta bir türlü aradığını bulamadı.

Stoperlere 130 milyon lira!

Lucescu'nun 3-5-2 sisteminde, geri üçlüde oynayan Zago, Ronaldo ve Ahmet Yıldırım defansif ve ofansif becerileri ile taraftarın sevgilisi olmuştu. Özellikle Zago ve Ronaldo'nun uyumuna duyulan özlem devamlı dile getirilip defans hattında hep bu tarz bir ikili arandı. Sonraki sezonlarda defansın göbeğinde sürekli farklı ikililer deneyen siyah beyazlılar bu süreçte 16 stoper transfer ederken, Galatasaray'dan kiralanan Dany bu mevkideki 17. futbolcu oldu.

STOPERLER SÜREKLİ TARTIŞILDI, SÜREKLİ ELEŞTİRİLDİ

Beşiktaş'ın stoper transferlerinde ödediği ücretler ve alınan futbolcuların kalitesi ise hep tartışma konusu oldu ve hala da tartışılmaya devam ediyor. Zapotocny, Schildenfeld, Ferrari, Diatta gibi isimlere verilen rakamlar şampiyonluk yarışından uzaklaşılmaya başlandığı andan itibaren kongrelerde ve divan toplantılarında sürekli gündeme getirildi.

10 YILDIR TAKIMDA OLAN TEK FUTBOLCU İBRAHİM TORAMAN

10 yılda 17 stoper transfer eden Beşiktaş'ta İbrahim Toraman'ın bu sürede takımda devam eden tek futbolcu olması da ilgi çeken başka bir ayrıntı. 2004 yılında Gaziantepspor'dan transfer edilen Toraman, 10 yılda takım kaptanlığına kadar yükseldi ve şimdi de kadro dışı.

STOPERLERE 10 YILDA 130 MİLYON LİRA HARCANDI

Escude, Pedro Franco ve Dany'e ödenen ve ödenecek ücretler de eklendiğinde Beşiktaş'ın son 10 yılda stoperler için harcadığı rakam 130 milyon lirayı buluyor. Zago-Ronaldo ikilisinden sonra 17. stoperi kadrosuna katan ve yaklaşık 130 milyon lira harcayan Beşiktaş'ın, defansın göbeğindeki ideal ikiliyi bulma çalışmalarının Danny ile son bulup bulmayacağını ise zaman gösterecek.

Haberin Devamı