Gazete Vatan Logo
Galatasaray Spor yazarları değerlendirdi!

Spor yazarları değerlendirdi!

Spor yazarları, Gürcan Bilgiç, Levent Tüzemen ve Ömer Üründül; Beşiktaş'ın Süper Lig'de yakaladığı şampiyonluk avantajını değerlendirdi.

Spor yazarları değerlendirdi!

Sabah Gazeteis'ne değerlendirmeden bulunan yazarlar aynı zamanda Fenerbahçe ve Galatasaray'daki son durumu da masaya yatırdı.

Gürcan Bilgiç

Aziz Yıldırım mali olarak kulübü sınıra getirdi ve kimseye kıpırdama alanı bırakmadı. Oyuncu olarak kaliteyi yükseltemeyeceklerine göre, bonservisi olmayan isimlere yönelecekler.

Profesyonel şubenin artık yeni bir plana ihtiyacı var. Yetiştirmek zorundalar. Bunu yaparken de ellerindeki kaliteli oyuncuları korumak durumundalar.

Yeniden ayağa kalkmak için de taraftarla tekrar buluşması gerekiyor. Aziz Yıldırım varken bu mümkün değil. Takımın başına bir sistem hocası da getirmek zorundalar. Abdullah Avcı'nın Başakşehir'de yaptıklarını tekrarlayacak biri. Avcı bunu üç yılda başardı. Yoksa kulübün anahtarını bankalar alıverir.

Şampiyonluk mücadelesi önce Fenerbahçe, önceki günkü maçla da Galatasaray için bitti. Şimdi iki takım birbirlerini kollayacaklar ve yarışı sürdürecekler. Puan avantajı Beşiktaş'ı çok daha öne geçiriyor elbette. İki takım da bunu sonuna kadar hak ediyorlar.

Haberin Devamı

Ligin en organize ve planlı ekipleri olarak sonuna kadar da sürdüreceklerdir. Puan kaybedecekleri maçlar elbette var. Böyle giderse Başakşehir– Beşiktaş maçında bir final daha izleriz.

Levent Tüzemen

Aziz Başkan, Büyüka'yı arayıp biraz da sitem ederek şunları söyledi: "Yanal konuşmuş sen de yazmışsın. Fenerbahçe'yi Ersun Yanal değil benim aslan yürekli futbolcularım şampiyon yaptı. Yanal'ın şampiyonlukta hiç payı yok..."

Fenerbahçe'de tek hedef kupa. Tam bir "Huysuz ihtiyar" modeli sergileyen Advocatt başarısız. Aziz Başkan, futbolcularla acil bir toplantı yapmalı, onların görüşlerini almalı ve Advocaat'la ilgili kararını vermeli. F.Bahçe'yi şampiyon yapan Yanal, eğer oyuncular tarafından yollanıyorsa bu Advocaat çok bile kaldı.

Haftada bir maç oynamasına rağmen liderin 10 puan gerisinde kalan G.Saray'da futbolu yönetenler maalesef sınıfta kaldı. Eğer devre arası flaş ve ihtiyaç transferler olarak alınan Ahmet Çalık ile Rodrigues derbiye kulübede başlıyorsa, 'eski tas eski hamam' örneği gibi hala Hakan Balta- Semih ikilisi oynuyorsa, bu kimin hatasıdır? Bunun üç cevabı var: 1-Oyuncular yetersiz. 2-Futbolu yönetenler futboldan anlamıyor. 3-Tudor gelir gelmez futbolculara teslim olmuş.

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in oluşturduğu adalet ve güven ortamında Beşiktaşlı futbolcular hocalarına müthiş saygı duyuyor. Bu yüzden ilk onbir başlayan ya da kulübede oturan oyuncu kapris yapmadığı gibi kendini hep hazır tutuyor. Beşiktaş'ın G.Saray galibiyetinden sonra en büyük rakibi artık kendisidir. Eğer Beşiktaşlı oyuncular rehavet ortamına girmezlerse Mart ayında şampiyonluklarını ilan ederler.

Ömer Üründül

Beşiktaş son derbi galibiyetiyle çok önemli bir avantaj yakalarken F.Bahçe'den sonra G.Saray'ı da devre dışı bıraktı. Başakşehir, Beşiktaş ile birlikte, ligin en iyi futbolunu oynayan takımlarından bir tanesi.

Sahada ne yaptıklarını biliyorlar. Bence tek dezavantajları seyircilerinin olmayışı. Örneğin bir Gaziantep maçının biletli seyirci adedi bin... Beşiktaş ise 40 bine oynuyor. Ama yarışa devam edecek güçleri var.

Haberin Devamı