Gazete Vatan Logo
Basketbol Sonu Enfes oldu!

Sonu Enfes oldu!

Anadolu Efes Eurolegue Top 16 ilk maçında Kızılyızı son çeyrekte devleşip mağlup etti.

Sonu Enfes oldu!

3. çeyrekte 15 sayı geri düşen lacivert-beyazlılar, yavaş yavaş farkı eritti ve yaptığı son hücumda bitime 3 saniye kala Saric’in 3’lüğüyle öne geçmeyi başarıp kötü sürprize izin vermedi.

SAVUNMA! Top 16 ilk maçında Kızılyıldız karşısında Anadolu Efes’in unuttuğu parola! Temsilcimiz dışarıdan Diebler’ın etkili hücumlarıyla başladı maça ve ilk çeyrekte 25 sayı kaydetti. Ancak savunmayı adeta unuttu. Efes çemberinde Zirbes’le etkili olan ve oldukça kolay sayı üreten konuk ekip çeyreği yalnızca 2 sayı geride tamamladı (25-23).

TEDİRGİN ZAFER!
İKİNCİ periyotta savunmanın konsantrasyonunun artacağı beklentisi hakimdi ancak senaryo bambaşkaydı. Savunmada ciddi sorunlar yaşayan lacivert-beyazlıların hücum dengesi de olumsuz etkilendi ve devreye 5.50 kala Miller’in sayılarıyla fark 7’ye çıktı. Granger’in erken faul probleminden olumsuz etkilenen Efes, yakaladığı 8-2’lik seriyle skora tutundu ama koruyamadı. Boyalı alanımızı gönlünce kullanan Sırp ekibi Zirbes’in sayılarıyla skoru 42-54 yapsa da devreye Furkan’ın sayılarıyla 44-54’le gidildi.
TEMSİLCİMİZDEN beklenen savunma refleksi 2. yarıda da gelmedi. Dunston’ın sayılarıyla oyuna tutunmaya çalışan lacivert-beyazlılar, top kayıplarına ve rakibinin rahat hücumlarına ‘dur’ diyemeyince fark çift hanelerde kaldı. 61-72 tamamlanan 3. çeyrek sonrası Anadolu Efes benchten müthiş bir enerjiyle döndü ve son periyoda 9-0’lık seriyle fırtına gibi başladı.
BASİT hatalar dışında savunmasında da önemli karakter değişikliği gösteren ev sahibi, yokluğu fazlasıyla hissedilen Granger’in süre aldığı son çeyrekte oyuna ağırlığını koydu. Yaklaşık 7 dakika konuk ekibe yalnızca 7 sayı şansı tanıyıp Dunston’un sayılarıyla temsilcimiz 2.20 kala skoru eşitledi (81-81).
LAZIC’İN 3’lüğüne engel olamayan Efes, Granger’in sayılarıyla son bölüme 1 sayı geride girse de son sözü bitime 3 saniye kala Saric söyledi (85-84 ). Anadolu Efes sonunu iyi oynadığı karşılaşmada TOP16’ya galibiyetle başlayarak hepimizi mutlu etti. Ama sık sık unuttuğu parola -savunma- gelecek maçlar için tedirgin etti.

Haberin Devamı