Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ryan Babel tam isabet mi?

Ryan Babel tam isabet mi?

Beşiktaş'ın her konuda anlaşmaya vardığı Hollandalı yıldızı futbol yorumcusu Harun Uyar'a sorduk.

Ryan Babel tam isabet mi?

Harun Uyar'ın sözleri şöyle;

"Beşiktaş'ta her şey yolunda mı? Tabiki hayır... Son üç yıldır ve bu sezon başındaki takımı malesef göremiyorum. Duayen teknik direktör Şenol Güneş'i takımın başından al, takım biter ve şuan sıralamadaki yeri de çok farklı olurdu. Öncelikle bu gerçeği kabul etmek ve bunca olumsuzluğa rağmen Beşiktaş'ı şampiyonluğa oynatan Şenol Hoca'yı bir kez daha kutlamak gerekiyor. Siyah beyazlı ekip bu sezon oynadığı tüm maçlarda aynı yerlerden aksıyor. Gökhan Töre, Sosa, Mario Gomez gibi işini iyi yapan oyuncuları kaybetti veya elinde tutamadı. Zaten tutabilseydi en iyi trasferleri yapmış olacaktı. Şampiyon olmuş kadroyu elinde tutan başkan büyük başkandır. Evet Beşiktaş aksıyor ama henüz her şey bitmiş değil. Hoca elinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyor ancak devre arasında bir sol kanat oyuncusu bir ortasaha oyuncusu alması gerekiyor. Geçen sezon bu bölgeler iyi çalıştığı için takım daha çok gol atıp daha çok pozisyona girebiliyordu. Bu yıl kısır geçmesinin sebebi sadece bu değil uzun yıllar aradan sonra belkide İlk defa Beşiktaş, Abubakar transferinde yanıldı. Gomez'in yerine golcü diye alındı. Demba ba ve Gomez gibi set oyunu santraforu olmayınca Şenol Hoca bile ne yapacağını şaşırdı. Adama her türlü fırsatı vermesine rağmen bir türlü istenileni veremedi. Aboubakar'ın geldiği ilk hafta, Beşiktaş'ın hatalı transfer yaptığını ve bu yanlıştan bir an evvel dönmesi gerektiğini söylemiştim ve sözümün arkasında duruyorum. Abubakar, Beşiktaş'ın oyuncusu değil.

Haberin Devamı

Hoşgeldin Ryan Babel

Babel devre arası kampa katılıyor. Devre arası Abubakar'ın yerine son dakikada bir sıkıntı çıkmazsa Ryan Babel oynayacak. Beşiktaş bu trasferi bitirirse iki işi birden yapmış olacak. Babel set oyunu santraforu ve çok özellikli bir oyuncu.

Babel sol kanat oyuncusu ancak sağ ayağını çok iyi kullanan bir futbolcu ve bu özelliği sayesinde sol kanattaki sıkıntıyı giderilebilir. Aynı zamanda santrfor eksiğini de doldurabilecek tecrübe ve yeteneğe sahip olan Babel, gol vuruşlarında, bire birde, adam eksiltmede ve en önemlisi bilek hakimiyetiyle de Beşiktaş'a yakışır. Babel; Hollanda, İngiltere, Almanya gibi önemli liglerde üst düzey takımlarda yıllarca top oynamış tecrübeli bir futbolcu. Türkiye'de iki sezon önce Kasımpaşa'da forma giydiği dönemi hatırlayalım gerçekten kaliteli olduğunu oyunu ve tecrübesiyle gösterdi .

Haberin Devamı

Babel, her konuda Abubakar'dan daha iyi ve tecrübeli. Eto'o'yu Antalya verse Beşiktaş almayacak mı? Tabiki alacak. Yılların başarılı golcüsü atıyor, attırıyor. Adeta tek başına Antalya. Babel; Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Deportivo gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarda yıllarca top oynamış tecrübeli bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Babel siyah beyazlı ekibin golcü ihtiyacını fazlasıyla giderir ve Beşiktaş'ta efsane olur. Beşiktaş'a ve Türk futboluna hayırlı olsun.