Gazete Vatan Logo
Futbol "Rüya Takım" Türkiye'ye geliyor

"Rüya Takım" Türkiye'ye geliyor

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "rüya takım" olarak nitelendirilen ABD Basketbol Milli Takımı'nın Atina'da yapılacak 2004 Yaz Olimpiyatları'na Türkiye'de hazırlanacağını ve A Milli Basketbol Takımı ile maç yapacağını açıkladı

Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 2004 yılı hedefleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin son yıllarda tanıtım açısından önemli fırsatlar yakaladığına işaret eden Şahin, bunlardan birincisinin 2005 yılı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanması olduğunu ifade etti. Bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Şahin, "ABD Basketbol Milli Takımı, Atina'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları öncesinde Türkiye'de kamp yapmayı tercih etti. Rüya takım, 6 Ağustos Cuma günü gelecek ve 12 Ağustos'a kadar İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda hazırlıklarını sürdürecek. Bu süre zarfından 2 de maç yapacak. Bu takımlardan birisi A Milli Basketbol Takımı, diğeri ise ilerleyen zamanda belli olacak" dedi.

Böyle bir takımın Türkiye'de kamp yapmayı seçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, Türkiye ve ABD arasında oynanacak basketbol maçını milyonlarca insanın televizyonda seyredeceğini, bunun Türkiye'nin tanıtımı açısından çok olumlu sonuçlar doğuracağını kaydetti. Şahin, "Bu konuda üzerimize düşenleri en iyi şekilde yapacağız. Bu, diğer organizasyonlar için de bir referans olacaktır. Bunları küçümsememek lazım. Bunlar Türkiye'nin bir dünya devleti olmasını sağlayacak adımlardan biridir" diye konuştu. Bakan Şahin, basın mensuplarının sorusu üzerine ABD Milli Basketbol Takımı'nın Türkiye'ye gelmesi konusunda güvenliğe ilişkin herhangi bir yazılı güvence vermediklerini belirterek "Türkiye'nin demokratik yapısı zaten bir güvencedir" ifadesini kullandı.

ABD'DEN TELEFON BAĞLANTISI
Basın toplantısında ABD Basketbol Direktörü Jim Tooley ile canlı telefon bağlantısı kurularak, Tooley'in bu konu hakkındaki görüşleri alındı. Türkiye'ye gelmekten büyük zevk duyacaklarını söyleyen Tooley, "Bu, Türk basketbolu için önemli bir adım olacaktır. Tüm teknik kadromuz bu gelişmeden dolayı çok heyecanlıdır" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 2010 yılında yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası için FIBA'ya başvurduğunu da açıkladı. 2010 adaylığı için Türkiye dahil 7 ülkenin başvuruda bulunduğunu hatırlatan Şahin, bu organizasyonu alacaklarına inandığını vurguladı.

Bakan Şahin, Basketbol Federasyonu'nun idari ve mali özerkliğe kavuşturulması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu konuda bir kanun tasarısı hazırladıklarını ve TBMM'ye sunduklarını söyledi. Söz konusu tasarının en geç gelecek hafta içinde komisyonlarda incelenerek Genel Kurul'a geleceğini belirten Şahin, "Böylece Türkiye'de sporla ilgili ciddi bir atılım da yakalayacağız. Bu yasa çıktıktan sonra yarım kalmış spor tesislerinin bitirilmesi mümkün hale gelecektir. Ayrıca sponsor olacaklara da ciddi imkanlar sağlayacağız. Bu konuda sponsor olmak isteyenlere 'bunu masrafa yazın, vergiden düşün' diyoruz. Çabamız Türk Bayrağı'nın dalgalanması, İstiklal Marşı'nın her yerde okunmasıdır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı