Gazete Vatan Logo
Futbol Romanya EURO 2016'da

Romanya EURO 2016'da

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Faroe Adaları ile Romanya karşı karşıya geldi.

Romanya EURO 2016'da

Son hafta maçlarına en yakın rakibi Macaristan'ın 2 puan önünde lider giren Romanya, puan kaybına tahammülü olmadığı mücadelede hata yapmadı ve zayıf rakibini 3-0'lık skorla mağlup etti.

Rakibi karşısında maça oldukça etkili başlayan Romanya, 4. dakikada Constantin Budescu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Budescu, ilk yarının son anlarında attığı golle skoru 2-0'a taşıdı ve Romanya ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda skoru korumaya giden Romanya, iddiası bulunmayan rakibi karşısında 82. dakikada Alexandru Maxim'in golüyle farkı 3'e çıkardı. Maxim'in golü aynı zamanda skoru da ilan etti ve Romanya, deplasmanda Faroe Adaları'nı 3-0 mağlup etti.

Gençlerbirlği forması giyen Bogdan Stancu, Romanya formasıyla 90 dakika sahada yer alırken Alexandru Maxim'in attığı golün de asistini yaptı. Osmanlıspor forması giyen Gabriel Torje ise 78 dakika sahada kaldı.

Bu sonucun ardından F Grubu'nu 20 puanla 2. bitiren Romanya, Kuzey İrlanda'nın ardından Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016'ya doğrudan katılma hakkı elde etti. Faroe Adaları ise 6 puanla grubu 5. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Romanya'nın puan kaybetmesi durumunda Yunanistan deplasmanda galip gelerek 2. olma umuduyla sahaya çıkan Macaristan, bu deplasmanda aradığını bulamadı ve gol düellosu şeklinde geçen maçta rakibine 4-3 mağlup oldu.

Grup lideri Kuzey İrlanda ise Finlandiya deplasmanından 1-1'lık ayrıldı.