Gazete Vatan Logo
Futbol Polis hesaplarda 1 milyon $ açık buldu

Polis hesaplarda 1 milyon $ açık buldu

G.Saray’ın hesaplarını didik didik eden emniyet, gidişata ‘direkt’ olarak etki edecek verilere ulaştı

Denizli-F.Bahçe maçının 1 ay öncesi ve sonrasını inceleyen polisler 21 milyon dolarlık harcamalara karşın 20 milyonluk makbuz bulabildi

ELE geçen bir mektup üzerine harekete geçen emniyet güçleri, futbolumuzun geleceğini etkileyecek çok önemli verilere ulaştı.. Teşvik pirimi gönderildiği öne sürülen 2006’daki Denizli-F.Bahçe maçının bir ay önceki ve bir sonrasındaki dörnemlere ait G.Saray Kulübü’nün hesaplarını inceledi. Yapılan incelemelerde kulübün 21 milyon dolarlık harcama yaptığı tespit edilirken, bu 21 milyon dolarlık harcamaların 20 milyon dolarıyla ilgili makbuz ve fiş gibi belgeler bulundu, 1 milyon dolarlık harcamanın belgesi ise bulunamadı.

YA TEŞVİK YA ZİMMET!

BU 1 milyon doların ya Denizlispor’a teşvik primi olarak gönderildiği ya da o dönemde G.Saray yöneticilerinin zimmete geçirdiği yönünde araştırmalar sürüyor.

YAPILAN incelemeler sonunda şikeyle ilgili belge bulunursa Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek, yöneticilerin parayı zimmetlerine geçirdiğine dair bir belge bulunursa da o dönemdeki yöneticiler hakkında “dolandırıcılık” suçundan işlem yapılacak.

Yıldırım’ın şikayeti 2 müfettişi atadı

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, şike iddialarına yönelik soruşturmada Aziz Yıldırım’ın avukatlarının, soruşturmayı yürüten savcı hakkında yaptıkları şikayet üzerine konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirdi. Yıldırım’ın avukatları, “Soruşturmanın tek taraflı yapıldığı, yalnızca F.Bahçe üzerinden yürütüldüğü” şeklindeki iddialarla soruşturmayı yürüten savcı hakkında şikayette bulunmuştu.

BU arada ‘Belgeleri görebilirsiniz’ denilen avukatlar dün delilleri görmek istedi ama müfettişler iş başında olduğu için amaçlarına ulaşamadı.

Polat mektubu hiç görmemiş

BÜLENT Tulun’un kendisine gönderdiği ve içinde özetle “2005-06’nın son 4 haftası için kulüpten açığa aldığın 1.5 milyon dolar hesabını da sorarlar” yazan mektupla igili ifadesi beklenen G.Saray eski başkanı Adnan Polat, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi..

14.15’TE girdiği emniyetten 16.05’te çıkan Polat, kendisine dün ortaya atılan mektupla ilgili sorular sorulduğunu belirtti ve şu açıklamayı yaptı: “Ben böyle bir mektubun varlığını ilk kez dün öğrendim. Bendeki bilgileri kendilerine bildirdim. bunun dışında benimle ilgili görüşülen bir konu olmadı

ÇOK SİNİRLİ GÖZÜKTÜ

ŞİKE konusuyla igili soru sorulmadı. Açıklamayı yaparlar herhalde. Mektupla ilgili konuştuk..

BİR basın mensubunun “Bu mektup daha önce size gönderilmedi mi?” sorusuna ise sinirlenen Polat, “Beni dinlemiyorsunuz herhalde. Mektubun varlığından ilk defa dün haberdar oldum” dedi.

MiT müdürüne şike sorgusu

ŞİKE iddialarına yönelik soruşturma kapsamında MİT İstanbul Bölge Müdürü İsmail Nişancı dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Savcı Mehmet Berk ’e 30 dakika ifade veren Nişancı daha sonra adliyeden ayrıldı. Nişancı, basın mensuplarının “İfadeye mi geldiniz? ” sorusuna “Çay içmeye geldim” yanıtını verdi. Nişancı ’nın, şike soruşturması kapsamında tutuklanan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir telefon görüşmesinin dinlemeye takıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı